TURISM

Topul oraselor in care romanii vor sa petreaca sarbatorile de iarna

16 noiembrie 2011, ora 11:52 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Vienna-2.jpg
Viena, Budapesta si Praga se afla in topul destinatiilor de vacanta preferate de romani in perioada Sarbatorilor de iarna, potrivit datelor furnizate de site-ul de rezervari hoteliere HotelPeeps.ro, dezvoltat si detinut de Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii on-line.

Dincolo de Viena, Budapesta si Praga, romanii trec pe lista de destinatii de vacanta de iarna si alte orase europene precum Paris, Londra sau Milano. In top intra si Istanbul, Roma si Amsterdam.

In cazul ofertelor hoteliere, cel mai mic pret nu inseamna neaparat cea mai buna oferta. Turistii cauta hoteluri centrale si servicii peste medie, a declarat Alexandru Lapusan, CEO la Zitec.

Conform datelor HotelPeeps.ro, in perioada de dinaintea Craciunului cel mai mic pret mediu pentru o singura noapte de cazare la un hotel de pana la cinci stele se inregistreaza in Budapesta in perioada 9 15 decembrie, de 33 de euro.Pentru Praga, romanii se pot caza in perioada 1-5 decembrie cu un cost mediu de 39 de euro pe noapte. In ceea ce priveste hotelurile de 5 stele din orasele aflate in topul destinatiilor dorite de romani in preajma Sarbatorilor, cele mai ieftine oferte se pot gasi in Budapesta, cu un pret mediu de 65 euro/noapte in zilele de 24 si 25 decembrie, si Praga, cu un cost mediu de 75 de euro/ noapte in perioada 11 25 decembrie.

De Revelion preturile cresc cu 10% pana la 210%

Datele HotelPeeps.ro mai arata ca in perioada 26 decembrie 1 ianuarie, preturile medii pentru o noapte de cazare in orasele preferate de romani pot creste cu marje cuprinse intre 10% si 210%. Astfel, cele mai mici majorari de preturi se inregistreaza la Milano, pana la 14%, si Londra, cu maxim 35%. In Praga insa majorarile ajung chiar si la 210%, in timp ce la Viena sunt de 121% iar la Budapesta de 112%.

Pretul mediu pentru un sejur de Revelion porneste de la 70 de euro/noapte incepand din data de 30 decembrie, la Budapesta, si ajunge la 214 euro/noapte la Amsterdam, in aceeasi perioada, pentru un hotel de pana la 4 stele inclusiv. Ofertele de sejur pot fi insa mai generoase.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 13:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter