- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Acțiunile Tesla și Li Auto au scăzut luni cu 3%, respectiv 8%, în urma anunțului ieftinirii automobilelor electrice

23 Apr, 16:02 • Russo George
Acțiunile Tesla și ale companiei chineze Li Auto au suferit scăderi semnificative în urma reducerilor de prețuri anunțate pentru vehiculele lor electrice. Potrivit raportului CNBC, Tesla a diminuat prețul de pornire al Model 3 în China cu 14.000 de yuani, ajungând la 231.900 de yuani (aproximativ 32.000 de dolari), iar Li Auto a anunțat reduceri de până la 30.000 de yuani pentru unele dintre modelele sale.
Acțiunile Tesla și Li Auto au scăzut luni cu 3%, respectiv 8%, în urma anunțului ieftinirii automobilelor electrice

Tesla a redus preţurile şi pe alte pieţe majore, cum ar fi Germania. Între timp, Li Auto a redus preţurile pentru modelele sale, inclusiv L7, L8, L9 şi noul SUV Mega lansat, a spus luni pe contul său de Weibo. Se pare că reducerile de preţuri sunt de până la 30.000 de yuani.

Verificările efectuate de CNBC pe site-urile web Tesla şi Li Auto au arătat luni că vehiculele lor erau listate la preţurile actualizate.

Acţiunile Li Auto listate la Hong Kong au scăzut luni cu 8,3%, până la cel mai scăzut nivel din ultimele 11 luni, în timp ce acţiunile altor producători chinezi de vehicule electrice au scăzut şi ele – Nio cu 1,7%, Xpeng cu 1,9% şi BYD cu 0,2%.

Aceste reduceri de preţuri vin într-un moment în care concurenţa în spaţiul vehiculelor electrice din China s-a intensificat, producătorii auto locali făcând eforturi pentru a depăşi rivalul american Tesla cu tehnologie de lux şi preţuri competitive.

Citește și: În ce investesc cei mai bogați oameni din lume. Bursa și criptomonedele nu se-numără printre favorite

Eugene Hsiao, şeful strategiei pentru acţiuni în China la Macquarie Group, a declarat într-o notă de cercetare că toţi marii producători de vehicule electrice din China au un singur obiectiv în minte – ”preluarea coroanei de la Tesla”, menţionând în acelaşi timp că este cea mai competitivă piaţă auto locală. piaţa în istoria recentă.

Hsiao a spus că reducerile de preţuri sunt doar o faţetă a unei varietăţi de strategii pe care marii jucători de vehicule electrice din China le folosesc pentru a supravieţui ”valului viitor de consolidare a industriei”.

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi şi-a lansat maşina electrică SU7 la începutul acestei luni şi a stabilit un preţ cu aproximativ 4.000 de dolari mai mic decât cel al Model 3 de la Tesla. De asemenea, compania a susţinut că noua maşină ar avea o autonomie mai mare.

Citește și: TikTok, investigat de Comisia Europeană. UE amenință să suspende o funcție a platformei în doar câteva zile