- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

În ce investesc cei mai bogați oameni din lume. Bursa și criptomonedele nu se-numără printre favorite

23 Apr, 14:01 • Stefan Simion
La nivel global, există aproximativ 28.420 de miliardari, cei mai mulți trăind în New York City, Bay Area, Los Angeles, Londra și Beijing, potrivit unui raport al Wrise Wealth Management Singapore.
În ce investesc cei mai bogați oameni din lume. Bursa și criptomonedele nu se-numără printre favorite

Cei mai bogați oameni din lume se găsesc în aceste zone ale gobului pentru că acestea sunt destinații foarte atractive pentru persoanele cu dare de mână.

Aceste oraşe se mândresc cu o infrastructură financiară robustă, ecosisteme antreprenoriale vibrante şi pieţe imobiliare profitabile, ceea ce le face destinaţii atractive pentru cei super-bogaţi”, a declarat Kevin Teng, CEO-ul WRISE Wealth Management, pentru CNBC.

Bogații lumii au câteva domenii de investiții preferate. Contrar așteptărilor, investițiile pe Bursă și în criptomonede nu se-numără printre favoritele bogaților lumii.

Citeste si Topul paradisurilor fiscale preferate de miliardarii fugari. În aceste locuri, taxele aproape că nu există

În ce investesc cei mai bogați oameni din lume

Principalele domenii în care bogații lumii își investesc veniturile sunt:

cei mai bogați oameni din lume1

1. Imobiliare. În general, multimilionarii preferă să nu rişte prea mult când e vorba de banii lor. De aceea, portofoliile lor conţin adesea proprietăţi imobiliare foarte bine cotate şi foarte bine ancorate în piaţă, dar şi active-trofeu (clădiri emblematice sau istorice ale unui oraş). Experţii estimează că investiţiile multimilionarilor în imobiliare reprezintă aproximativ 27% din investiţiile lor totale.

2. Fonduri de investiţii. Multimilionarii îşi gestionează de obicei averea prin intermediul unui „family office”, o companie privată de investiţii menită să administreze averea unei familii, inclusiv facturile, cardurile de credit, cheltuielile imediate ale familiei, moștenirile. Numărul acestora s-a triplat în 2019, depăşind 4.500 de astfel de organizaţii la nivel global, care administrează averi care totalizează şase trilioane de dolari.

Citeste si 11 obiceiuri de weekend ale miliardarilor. Ce fac oamenii de succes atunci când nu numără banii din conturi

3. Investiţii alternative. Bogații lumii explorează şi posibilitatea unor investiţii ceva mai puţin tradiţionale. Foarte mulţi milionari sau miliardari aleg să investească în participaţiile unor cluburi sportive.

Este un grup foarte, foarte izolat în care să intri şi necesită mult mai mult decât bani. Exclusivitatea este un element de atracţie major, deoarece aceste persoane bogate doresc să se amestece cu oameni cu un statut similar. Deţinerea unui pachet de acţiuni la o echipă sportivă este o modalitate de legitimare a propriului statut”, a declarat Salvatore Buscemi, CEO Dandrew Partners.

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult