- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Anunț de interes pentru români de la Dacia! Mii de mașini sunt vândute pe internet. Iată cât au ajuns să coste mașinile Sandero Stepway, Spring sau Duster

06 Nov, 10:29 • Fundeanu Madalina
Românii aleg să facă cumpărături online tot mai des, incluzând achiziția mașinilor. Vânzările online au crescut pentru mii de autovehicule Dacia.
Anunț de interes pentru români de la Dacia! Mii de mașini sunt vândute pe internet. Iată cât au ajuns să coste mașinile Sandero Stepway, Spring sau Duster

Românii au început să fie semnificativ mai relaxați când vine vorba de cumpărăturile online și să opteze pentru acestea mult mai des. Cumpărarea de mașini Dacia de pe site-ul gigantului de la Mioveni este semnificativ mai comună decât înainte, potrivit Playtech.ro.

Românii cumpără Dacia de pe internet

Aceasta continuă cu entuziasm să fie mașina preferată a românilor, mai ales când vine vorba de autoturisme noi, achiziționate din reprezentanță. Pe partea de second hand, mulți preferă autovehicule din Germania, dar în privința creațiilor proaspăt ieșite de pe ușa fabricii, clasamentul nu a suferit modificări majore în ultimii zeci de ani. Dacia conduce, urmată de Renault și Toyota. Volkswagen, Skoda și Tesla se află, de asemenea, în topul preferințelor.

Potrivit datelor agregate de constructorul autohton, în primele 10 luni din 2023, compania românească a înregistrat aproximativ 8.000 de comenzi online. Valoarea este cu atât mai impresionantă cu cât dublează cifrele înregistrate în 2022.

Dacia Spring
Dacia Spring

Citește și: Înmatriculările de mașini noi au crescut cu 15% în primele zece luni ale anului 2023. În schimb, înmatriculările de autoturisme second hand au crescut cu numai 1%

În ceea ce privește preferințele românilor în materie de autoturisme, modelul Sandero Stepway continuă să fie cea mai populară opțiune, urmată de Spring și Duster.

„În ceea ce privește prețul de achiziție, acesta variază în funcţie de alegerile clientului (dacă îşi dorește o versiune cu echipare completă, dacă optează pentru programul Rabla sau pentru servicii precum Dacia Finance, care se aplică ulterior comenzii făcute online)”, au declarat reprezentanții companiei.

Dacă alegi să îți comanzi mașina de pe internet, cel puțin în cazul Dacia, există avantajul că poți vedea în timp real modelele aflate pe stoc, dar ai acces și la modele exclusive. În ceea ce privește mecanismul de livrare, când mașina este disponibilă, aceasta poate să fie ridicată de la cea mai apropiată reprezentanță, din showroom, dar există și posibilitatea livrării la adresa de domiciliu. O platformă similară de e-commerce a constructorilor mai este disponibilă doar în Marea Britanie.

În ceea ce privește prețurile, o Dacia Sandero Stepway începe de la 14.600 de euro pe lună cu posibilitatea de finanțare cu rate de la 670 de lei pe lună cu discount, Rabla, garanție extinsă și avans de 14.642 de lei. Poți cumpăra o Dacia Spring de la 20.800 de euro sau, în rate, de la 658 de lei pe lună cu avans de 13.082 de lei și reducere Rabla Plus, potrivit sursei.

Vezi și: Firma Volkswagen amână construcția unei fabrici de baterii în Europa de Est. Motivul invocat este cererea scăzută a mașinilor electrice