- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

BMW lansează în 2023 primele automobile alimentate cu hidrogen. Când va putea fi cumpărat modelul iX5 FOTO

14 Dec, 11:56 • Cornel Ghimeșan
BMW lucrează de mai mulţi ani la construirea de automobile alimentate cu hidrogen, iar acum a ajuns în etapa producției în serie mică, destinată testelor în trafic real. Oficialii companiei vor lansa primele modele în 2023, în Germania.
BMW lansează în 2023 primele automobile alimentate cu hidrogen. Când va putea fi cumpărat modelul iX5 FOTO

BMW lansează în 2023 primele automobile alimentate cu hidrogen. Compania germană renunţase la un moment dat la această idee, dar a revenit asupra acestei tehnologii printr-un parteneriat cu Toyota, anunțat în urmă cu aproximativ un an. Colaborarea a vizat dezvoltarea unei versiuni a modelului X5 care să fie propulsată cu tehnologia fuel-cell, bazată pe pilele de hidrogen, iar BMW anunță acum că primele automobile iX5 Hydrogen vor fi produse într-o serie mică, pentru a începe testele la nivel global.

Citeşte şi: Topul maşinilor care se strică cel mai des, potrivit unei analize a Asociaţiei de Inspecţie Tehnică din Germania. Ce poziţii ocupă modelele Dacia

Prima serie limitată va fi testată pe piaţa din Germania, în 2023, iar lansarea oficială la nivel global ar putea avea loc până în 2030, scrie drive.com. Dacă va avea succes, BMW s-ar alătura unui număr tot mai mare de producători de automobile care mizează pe potențialul mașinilor cu celule de combustibil pe hidrogen, precum Hyundai Nexo și Toyota Mirai, ambele având deja programe de testare în Australia.

Citeşte şi: Chiar dacă nu am intrat în Schengen, BMW îi cheamă români la fabrica din Debrecen. „Da, dorim să atragem angajaţi români care cunosc limba engleză şi /sau maghiară. Oferim salarii competitive”

„Hidrogenul este o sursă de energie versatilă care are de jucat un rol-cheie pe măsură ce progresăm către neutralitatea climatică. Suntem siguri că hidrogenul va câștiga o importanță semnificativă pentru mobilitatea individuală și, prin urmare, considerăm că o combinație de sisteme de propulsie electrică cu baterii și pile de combustie este o abordare relevantă pe termen lung”, a declarat Frank Weber, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru Divizia de Dezvoltare.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult