- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Topul maşinilor care se strică cel mai des, potrivit unei analize a Asociaţiei de Inspecţie Tehnică din Germania. Ce poziţii ocupă modelele Dacia

27 Nov, 09:00 • Russo George
Technischer Überwachungsverein (TÜV), Asociația de Inspecție Tehnică din Germania, alcătuită din companii independente care testează, inspectează și certifică tehnologiile, produsele și sistemele pentru a preveni pericolele, accidentele și daunele, a publicat un raport în urma evaluării a aproximativ 9,6 milioane de mașini, potrivit ADAC.
Topul maşinilor care se strică cel mai des, potrivit unei analize a Asociaţiei de Inspecţie Tehnică din Germania. Ce poziţii ocupă modelele Dacia

Inspecțiile au fost făcute între iulie 2021 și iunie 2022 în Germania. Cele 226 de modele de mașini care au fost examinate au fost împărțite în cinci categorii în funcție de vechime. Iată ce modele au apărut în raportul TÜV ca fiind cele care suferă defecţiuni cel mai des.

Modelele Dacia se află mereu pe primele locuri, fiind cele mai predispuse la defecţiuni, dar acest aspect este contracarat de preţul scăzut al automobilelor şi al reparaţiilor.

Avertisment sumbru din partea liderului Agenției Internaționale a Energiei. „Următoarea iarnă va fi dificilă”

Rezultatele analizei din Germania, clasificate pe grupe de vechime ale automobilelor: 

2-3 ani vechime:

 Dacia Logan are o rată de defecțiuni de 11,6%. Urmează Dacia Docker (10,8% rată de defecțiuni), Volgswagen Sharan (9,4%) și Citroen C3 Aircross (9,4%).

4-5 ani vechime: Dacia Duster are o rată de defecțiuni de 18%. Urmează Volkswagen Sharan (17,1%) și BMW Seria 2 Active Tourer (18%).

6-7 ani vechime: Dacia Duster și Dacia Docker apar la această categorie fiecare cu câte 24,4% rată de defecțiuni. Probleme dese au fost înregistrare și la BMW Seria 5 și 6 (23,8%).

8-9 vechime: Dacia Logan a înregistrat o rată a defecțiunilor de 32,9%. Pe următoarele locuri sunt Fiat Punto (31,1%) și Dacia Duster (28,4%).

10 – 11 vechime: Pe primul loc în acest clasament nefericit s-a clasat Renault Clio (36,4%). Urmează Renault Twingo (35,9%) și Dacia Logan (35,6%).

În ceea ce privește mașinile care au avut cele mai rare defecțiuni, în top apar Mercedes B-Klass (2-3 ani vechime) și Porsche 911 (pe toate segmentele de vechime, de la 4 până la 11 ani), potrivit Greatnews.ro.

Citeşte şi: Se schimbă regulile cu privire la accesul în avioane! Sticlele cu lichide vor fi permise din nou!