- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

BMW testeaza motoare electrice pentru Mini

10 Jul, 14:58 • Redactia DailyBusiness
Grupul auto german BMW a anuntat ca testeaza o serie de motoare electrice pentru gama Mini, in cautarea unor alternative ecologice la propulsia pe baza de carburanti fosili, a anuntat joi compania.
BMW testeaza motoare electrice pentru Mini

BMW Group va efectua in urmatoarele luni o serie de teste cu automobile propulsate electric pentru a determina solutii de mobilitate pentru viitor. Mai multe sute de modele Mini, fabricate la uzina auto din Oxford, vor fi modificate corespunzator in München.

„Acest pas va oferi BMW Group baza initiala de cunostinte despre solutii de mobilitate prin resurse pur electrice. Scopul nostru este de a combina experinta superlativa a condusului cu o proulsie electrica eficienta, cu emisii zero”, a declarat Norbert Reithofer, presedintelele consiliului de administratie al BMW AG.

Testele realizate cu modele Mini se vor desfasura pe perioada urmatoarelor 12-18 luni. Detalii despre acest nou concept vor fi prezentate spre sfarsitul acestui an.

Vanzarile BMW au crescut cu 4,7% in prima jumatate a anului, la 764.874 de unitati, iar cel mai mare avans in functie de unitatile comercializate s-a inregistrat in Europa, unde grupul german a vandut, in perioada ianuarie-iunie, 470.225 de masini, cu 34.254 (7,9%) mai multe decat in prima jumatate a anului trecut.

In ceea ce priveste marca Mini, BMW Group a raportat 124 unitati livrate in primele 6 luni din 2008, in crestere cu 57% fata de perioada similara din anul precedent, cand au fost comercializate 79 de automobile.