- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Confictul de munca de la Dacia se muta la Curtea de Apel

10 Apr, 09:58 • Redactia DailyBusiness
Conducerea societatii Automobile Dacia va inainta joi recurs la decizia de miercuri a Tribunalului Arges, conform careia greva Sindicatului Automobile Dacia este legala. Intre timp, muncitorii organizeaza joi un nou miting de protest, fiind hotarati sa isi mentina revendicarile salariale.
Confictul de munca de la Dacia se muta la Curtea de Apel

Liviu Ion, directorul de comunicare de la Dacia, a declarat ca nu poate comenta decizia magistratilor, precizand totusi ca avocatii companiei vor inainta o cerere de recurs la Curtea de Apel.

„Singurul comentariu pe care il face Dacia este ca vom face recurs in termen legal. In rest, ne abtinem de la orice comentariu”, a precizat Ion.

Tribunalul Arges a respins, miercuri, actiunea inaintata de SC Automobile Dacia SA impotriva Sindicatului Automobile Dacia si a obligat administratia la plata a 1.500 de lei cheltuieli de judecata. Sentinta poate fi atacata prin recurs in termen de zece zile.

Sindicalistii, decisi sa continue protestul

Sindicalistii de la Dacia, aflati in a treia saptamana de greva generala, sunt hotarati sa continue greva, iar joi vor organiza un miting, la Pitesti.

„Greva de la Dacia este legala, asa cum am declarat de la bun inceput. Greva va continua. Va asteptam la mitingul de maine (joi – n.r), din Piata Vasile Milea, din Pitesti. Vor fi acolo grevistii de la Dacia, dar si reprezentanti ai sindicatelor din Romania”, a declarat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, dupa aflarea sentintei.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe, si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate. Conducerea Dacia a inaintat pana acum trei oferte salariale, cea mai mare fiind de 397 de lei pentru fiecare salariat.