- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Creștere de 12% a vânzărilor de mașini electrice și hibride în martie. „Creşterea a încetinit, dar există elemente pozitive”

12 Apr, 11:12 • Fundeanu Madalina
Vânzările de mașini electrice au crescut în martie, dar nu suficient. Consumatorii așteaptă modele mai accesibile.
Creștere de 12% a vânzărilor de mașini electrice și hibride în martie. „Creşterea a încetinit, dar există elemente pozitive”

Vânzările globale de mașini electrice pe baterie şi hibride plug-in (PHEV) au crescut cu 12% în martie 2024, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care vânzările solide din America de Nord şi China au compensat declinul de 9% din Europa, susţine firma de cercetare de piaţă Rho Motion, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Vânzările de mașini electrice au crescut în martie, dar nu este așa cum se așteptau specialiștii

„Per total, creşterea a încetinit, dar încă există elemente pozitive”, a afirmat, pentru Reuters, directorul de analiză de la Rho Motion, Charles Lester.

În ultimele luni, cererea pentru mașini electrice (EV) a încetinit, după ce ani de zile s-au înregistrat creşteri semnificative, consumatorii aşteptând să apară pe piaţă modele mai accesibile.

Potrivit analiştilor de la Rho Motion, vânzările globale de mașini electrice pe baterie şi hibride plug-in au urcat la 1,23 milioane de unităţi în martie, pe fondul unui avans de 27% în China şi de 15% în SUA şi Canada.

Ai mai putea fi interesat și de: Germania s-a răzgândit în privinţa interzicerii maşinilor pe benzină şi diesel. „Piaţa ar trebui să decidă ce doresc consumatorii, nu politicienii”

mașini electrice
mașini electrice

Rho Motion se aşteaptă în acest an la o creştere a vânzărilor globale de vehicule electrice între 25% şi 30%, iar Lester apreciază că avansul se va apropia mai degrabă de limita inferioară a prognozei.

Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 10% în primul trimestru al anului

Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 10% în primele trei luni ale anului, în timp ce înmatriculările de mașini second-hand au crescut cu aproape același procent, arată datele transmise de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și de Direcția Generală Permise Conducere și Înmatriculări (DRPCIV).

Prin urmare, pe primele trei luni din 2024, înmatriculările de autoturisme noi au atins valoarea de 33.228 unități, în scădere cu 10,11% față de perioada similară din 2023, respectiv 36.966 unități.

Pe primele trei luni din 2024, înmatriculările de autoturisme second hand înmatriculate pentru prima oară în România au ajuns la valoarea de 84.135 unități, în creștere cu 9,88% față de perioada similară din 2023, respectiv 76.577 unități.

Vezi mai multe știri: Cele mai ieftine mașini noi în 2024. Costă mai puțin de 16.000 de euro!