- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia opreste luni productia, ca urmare a grevei angajatilor

20 Mar, 14:55 • Redactia DailyBusiness
Productia de automobile de la Dacia va fi oprita luni, pe termen nelimitat, urmare a deciziei salariatilor de a intra in greva generala.
Dacia opreste luni productia, ca urmare a grevei angajatilor

Compania produce 53 de automobile pe ora.

Sindicatele au decis declansarea grevei generale dupa ce, la runda de negocieri de joi, nu au reusit sa ajunga la un acord cu patronatele in privinta contractului colectiv de munca pentru anul 2008.

Liderii sindicali au o lista care cuprinde 14 revendicari, cea mai importanta fiind majorarea salariala cu 550 lei, in suma fixa, in doua transe si cresterea primelor de Craciun si Paste.

Dupa greva de avertisment, conducerea companiei Dacia si-a mentinut oferta de crestere a salariilor angajatilor cu 9,14% in doua transe, plus o prima de rezultat in valoare de 456 lei brut/salariat, intr-o singura transa, oferta facuta inca din 5 februarie.

„Nici intalnirea de astazi (joi – n.r.) nu a avut vreun rezultat. Ne-au oferit tot 118 lei incepand cu 1 martie si nu am acceptat, ca atare Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) va declansa greva generala luni, 24 martie, potrivit calendarului de actiuni prevazute de lege in cadrul conflictului de interese, a declarat Ion Iordache, viceliderul SAD.

„Incepand cu ora 7,00, fiecare va intrerupe lucrul in departamentul lui. O sa aiba loc si un miting, dar urmeaza ca data sa fie stabilita de comitetul de coordonare. Dupa parerea mea, cred ca va avea loc in fata Casei de Cultura din Mioveni”, a mai spus Iordache.

Greva generala de luni vine dupa ce, pe 14 martie, salariatii de la Dacia s-au aflat pentru doua ore in greva de avertisment.