- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Draexlmaier inchide temporar productia la fabricile sale din Romania

05 Dec, 16:24 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de componente pentru industria auto Draexlmaier va inchide temporar productia la toate cele 5 fabrici pe care le detine in Romania, decizia fiind luata ca urmare a scaderii cererii.
Draexlmaier inchide temporar productia la fabricile sale din Romania

Uzina Draexlmaier din Timisoara isi va suspenda activitatea intre 9 decembrie si 8 ianuarie 2009, cea din Hunedoara – intre 6 decembrie si 12 ianuarie 2009, fabricile din Pitesti si Satu-Mare, vor fi inchise incepand cu 20 decembrie pana pe 7 ianuarie, iar uzina Rolem Codlea, parte a grupului Draexlmaier, isi va suspenda activitatea intre 15 decembrie si 4 ianuarie.

„Competitia tot mai acerba din bransa impune o permanenta optimizare a structurilor”, se arata in comunicatul firmei.

„Pentru a mentine pe termen lung locurile de munca din Romania, in ultimii ani au fost facute investitii importante. Evenimentele economice mondiale din ultimele saptamani si luni fac necesare noi eforturi pentru asigurarea viitorului. Pentru a compensa incarcarea foarte redusa a capacitatilor de productie, in filialele din Romania, au fost stabilite concedii prelungite”, mai mentioneaza documentul.

Compania precizeaza ca in aceste perioade de concediu, de la care sunt exceptati salariatii de la serviciile personal si cei care trebuie sa lucreze in perioada sarbatorilor de iarna, angajatilor li se vor asigura toate drepturile salariale.