- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Fiat va prelua 35% din actiunile Chrysler

20 Jan, 14:36 • Redactia DailyBusiness
Grupul Fiat va prelua 35% din actiunile Chrysler, in baza unui acord incheiat marti intre firma italiana si actionarul majoritar al companiei auto americane, Cerberus Capital Management, se arata intr-un comunicat al Chrysler.
Fiat va prelua 35% din actiunile Chrysler

In schimbul actiunilor, Fiat va oferi companiei auto Chrysler acces la tehnologie, canale de distributie si servicii de management. Uzinele Chrysler vor produce, cu tehnologia furnizata de Fiat, platforme, componente si trenuri de rulare.

Alianta este menita sa duca la restructurarea rapida a gamei de produse Chrysler, pentru o crestere a eficientei energetice a viitoarelor modele si tehnologii, se arata in comunicat.

Fiat va oferi companiei americane si posibilitatea de a-si vine noile produse prin intermediul retelelor sale de distributie de pe pietele cheie, cu cele mai accelerate ritmuri de crestere, asigurand reduceri substantiale ale costurilor.

Chrysler este una dintre cele mai afectate companii de criza de pe piata auto. Concernul din Detroit a primit un ajutor de stat de 4 miliarde de dolari (3 mld. euro) din partea satului american, cu conditia de a produce autovehicule mai putin poluante.