- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Ford a inregistrat pierderi de 8,7 mld. dolari in T2

24 Jul, 16:49 • Redactia DailyBusiness
Ford Motor, al doilea producator american de automobile, a inregistrat in cel de-al doilea trimestru al acestui an pierderi nete de 8,7 miliarde de dolari, pe fondul scaderii vanzarilor de camioane si automobile sport utilitare (SUV) pe piata americana.
Ford a inregistrat pierderi de 8,7 mld. dolari in T2

Pierderile includ re-evaluari contabile ale unor active, in valoare de 8 mld. dolari.

Pierderile nete ale Ford in al doilea trimestru au fost de 3,88 dolari/actiune, in scadere fata de un profit net de 750 milioane dolari (31 centi/actiune), inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Anuntul Ford vine in conditiile in care, in primul trimestru, compania raportase un profit peste asteptari, dar reorientarea clientilor catre masini mici cauzata de pretul ridicat al carburantilor a afectat rezultatele financiare ale companiei.

Urmare a acestei situatii, compania a anuntat lansarea unor noi modele de automobile mici, ca parte a schimbarii de strategie pentru compensarea pretului ridicat al carburantilor.

Incepand din luna decembrie, Ford intentioneaza sa transforme trei uzine de camioane si SUV-uri in fabrici pentru automobile mici si sa dubleze productia motoarelor cu patru cilindri, pana in 2011.

Compania isi stabilise drept principal obiectiv sa devina profitabila pana in 2009.