- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Ford ar putea vinde Volvo unei firme din China

26 Jun, 08:23 • Redactia DailyBusiness
Concernul american Ford ar putea vinde compania suedeza Volvo chinezilor de la Shanghai Automotive Industry Corp. Ford a mai vandut, recent, indienilor de la Tata Motors, marcile de lux Jaguar si Land Rover, pentru 2,3 miliarde dolari.
Ford ar putea vinde Volvo unei firme din China

Negocierile dintre Ford si compania chineza Shanghai Automotive Industry Corp sunt inaintate, sustin surse apropiate discutiilor, citate de Automotive News.

Ford ar fi interesata sa scape de Volvo, pentru a se concentra pe rentabilizarea business-ului din Statele Unite, unde vanzarile Ford sunt in scadere.

Unul dintre cei mai importanti actionari ai Ford, miliardarul Kirk Kerkorian, ce detine 6,49% din titluri, a declarat anterior ca doreste ca Ford sa scape de Volvo, companie achizitionata in 1999.

Ford a negat insa informatiile privind negocierile pentru vanzarea Volvo.

„Am tot repetat, de la finele anului trecut, ca Volvo nu este de vanzare. Ne concentram pe imbunatatirea rezultatelor financiare ale diviziei”, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Presa de specialitate spune ca, dincolo de anuntul Ford, experienta tranzactiilor precedente vine sa sustina zvonurile privind o eventuala vanzare a Volvo.

Ford a vandut, recent, doua dintre marcile sale de lux, Jaguar si Land Rover, pentru 2,3 miliarde dolari, indienilor de la Tata Motors. Si atunci, Ford a negat orice tratative pana in momentul semnarii contractului.

Automotive News scrie in concluzie ca, daca va dori sa vanda Volvo, Ford nu va duce lipsa de clienti. Pe langa chinezi, de Volvo s-au interesat anterior BMW si Mazda, iar mai nou si un investitor rus.