- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

General Motors va disponibiliza 10.000 de salariati

10 Feb, 17:04 • Redactia DailyBusiness
General Motors va disponibiliza 10.000 de salariati din sectorul administrativ, in cadrul programului de restructurare determinat de criza economica.
General Motors va disponibiliza 10.000 de salariati

Compania va face in toate regiunile lumii concedieri, care „vor depinde de nivelurile de personal si de conditiile de pe piata”, potrivit unui comunicatul al GM.

„Majoritatea concedierilor vor fi efectuate pana in 1 mai anul acesta”, au precizat reprezentantii General Motors, care vor infiinta si un „dispozitiv de plecari voluntare”.

Masura, ce va reduce totalul personalului angajat la 63.000 de persoane, face parte din planul de restructurare pe care grupul auto il aplica in prezent, pe fondul prabusirii vanzarilor de pe piata de profil.

GM incearca, totodata, sa convinga autoritatile de la Washington ca daca ii va oferi un credit guvernamental cu dobanda redusa, va putea, pe termen lung, sa isi restructureze productia si sa ofere masini mai putin poluate si adaptate noii realitati din piata auto.

General Motors si Chrysler, o alta companie auto americana grav afectata de criza, au primit ca termen limita din partea Congresului data de 17 februarie pentru a da dovada de progrese pe linia restructurarii productiei. Cele doua companii trebuie sa reduca nivelul costurilor de munca si sa arate cum vor rambursa ajutoarele primite.

Infiintata in 1908, General Motors are sediul general la Detroit si isi fabrica autovehiculele si camioanele in 35 de tari.