- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Greva de la Dacia va aduce modificari in strategia Renault

30 Apr, 10:08 • Redactia DailyBusiness
Greva de la Dacia modifica strategia constructorului francez Renault. Presedintele grupului, Carlos Ghosn, a declarat ca protestul a demonstrat ca exista "unele lectii de invatat si unele modificari de facut".
Greva de la Dacia va aduce modificari in strategia Renault

Greva de trei saptamani de la Dacia, a carei costuri au fost estimate in presa la 13 milioane de euro, va fi analizata Comitetul executiv al companiei unde se vor „trage toate concluziile necesare”, a declarat presedintele Renault, Carlos Ghosn.

Aplanarea conflictului a durat „mai mult, comparativ cu estimarile initiale”, a mai spus Ghosn, in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele Renault a declarat ca „este normal ca intr-o tara emergenta sa aiba loc din cand in cand revendicari salariale”, insa a adaugat ca „aceste revendicari nu au dus la un acord rezonabil fara conflict”. In concluzie, pentru oficialul Renault, exista „unele lectii de invatat si unele modificari de facut” in strategia grupului.

Conflictul de la Dacia s-a incheiat pe 11 aprilie, dupa trei saptamani de greva. Muncitorii au obtinut o majorare salariala evaluata de consiliul de administrare Dacia la 28% pentru un salariu de baza, excluzand primele si orele suplimentare.

Renault a anuntat ca, in 2008, isi va mentine obiectivul de a avea o marja operationala de 4,5%, in ciuda unui mediu economic si financiar defavorabil si volatil.

„Mentinem obiectivul de a avea o marja operationala de 4,5% in 2008 si mentinem perspectiva de crestere a volumelor cu peste 10%”, a declarat Ghosn.