- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Mercedes Bens premiază angajații din Germania cu 7.300 de euro. Toți angajații vor primi această sumă

24 Jan, 23:07 • Polojan Tudor
Cei 93.000 de mii de angajați ai companiei Mercedes Benz din Germania vor primi în acest an, pe lângă salarii, suma de 7.300 de euro drept primă. Acest lucru se datorează faptului că profitul din acest an al producătorului auto a atins un nivel record pe care nu l-a mai înregistrat până acum.
Mercedes Bens premiază angajații din Germania cu 7.300 de euro. Toți angajații vor primi această sumă

Anul trecut, angajații Mercedes Benz Germania au fost remunerați cu 6.000 de euro în plus. Anul acesta, însă, prima va fi cu 1300 de euro mai consistentă datorită profitului pe care compania l-a înregistrat. Conform newsingermany.com, aceștia vor primi banii în luna aprilie a acestui an, scrie observatornews.ro.

„Cu cel mai mare profit din toate timpurile înregistrat de companie, dorim să le mulţumim angajaţilor pentru tot efortul depus”, a declarat Sabine Kohleisen, șefa departamentului HR al companiei.

Ergun Lümali, membru al consiliului de conducere Mercedes Benz a lăudat, de asemena, mobilizarea exemplară de care angajații dau dovadă în condițiile dificile de muncă ale industriei auto.
Criza pieselor auto nu reprezintă o problemă pentru Mercedes

În ultimii doi ani (2021 și 2022), Mercedes a trecut printr-o perioadă destul de dificilă din cauza lipsei de materii prime și din cauza crizei semiconductorilor. Se anunța de către grupul Daimler AG, anul trecut, că s-au vândut în 2021 2,05 milioane de autoturisme, titlul mondial de mașini de lux fiind pierdut pentru prima oară în ultimii 5 ani.

Declinul vânzărilor s-a resimțit cel mai mult pe continentul European (1,2%) față de creșterea de 0,4% din SUA, potrivit Daimler. Deficitul de semiconductori a condus la efecte negative asupra vânzărilor din anul 2021, când, la nivel global, s-au vândut doar 464.130 de mașini în trimestrul patru.

Mai citește și: Ungurii alimentează la pompele din România după ce ne-au interzis să alimentăm de la ei în 2022. Prețul combustibililor din Ungaria a explodat

Sigla Mercedes Benz/ sursa foto: automarket.ro
Sigla Mercedes Benz/ sursa foto: automarket.ro

Mercedes va investi 40 de miliard de euro pentru mașini pe baterii electrice

Grupul Daimler a anunțat în 2021 că va investi peste 40 de miliarde de euro în mașini cu baterii electrice până în anul 2030. Se vor construi opt uzine noi de unde se vor scoate baterii electrice  pemăsură ce vânzările de astfel de automobile vor crește. Grupul speră ca Mercedes Benz să devină până atunci producător doar de mașini electrice.

Grupul deține, în România, doua uzine de producție, una la Cugir și cealaltă la Sebeș. De asemenea, grupul Daimler deține și divizia de luc Mercedes Benz dar și brandul Smart.

Te-ar mai interesa și: Sanitas amenință cu o nouă grevă în sănătate. Protestele încep miercuri. Se cer majorări ale salariilor cu 15%

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult