- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Noile modele Audi vor avea denumiri noi. Ce a determinat schimbarea strategiei

21 Mar, 22:31 • Russo George
Audi se pregăteşte să schimbe modelul după care îşi va numi noile modele, punând astfel capăt unui trend introdus în anul 2017, în care s-au folosit combinatii de cifre pentru a numi noile maşini.
Noile modele Audi vor avea denumiri noi. Ce a determinat schimbarea strategiei

Introdus de Audi în 2017, sistemul bazat pe numere va înceta definitiv odată cu lansarea noului model de SUV Q6 e-tron. Schimbarea sistemului a început discret, odată cu lansarea Q8 e-tron, dar deşi nu apar numere pe maşină, acestea încă apar în materiale promoţionale şi de presă.

Odată cu lansarea noului Q6 e-tron, cifrele au dispărut de tot. De exemplu, versiunea cu tracțiune integrală a lui Q6 e-tron este cunoscută simplu ca Q6 e-tron quattro, iar versiunea sport ca SQ6 e-tron. Va mai urma un Q6 e-tron, așadar cu roți motrice spate.

Florian Hauser, șeful departamentului de vânzări și marketing de produs pentru vehicule electrice de la Audi, le-a spus celor de la Auto Express că cifrele buclucașe nu mai fac parte din planurile de viitor ale producătorului german.

Ele nu se vor mai regăsi nici pe modelele termice.

Citeşte şi: DN1 largit la trei benzi între Aeroportul Otopeni și Autostrada București Nord. Lucrările vor fi finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile

Mai corect spus, cifrele vor fi eliminate, inițial, de pe portbagajele acestora. Urmând ca, probabil, ele să fie eliminate ulterior și din configurator sau din materialele promoționale.

Dacă tot suntem la acest capitol, în urmă cu un an, șeful companiei, Markus Duesmann, susținea că A4 va deveni A5, iar A6 va fi cunoscut ca A7, potrivit Automarket.

Pe viitor, modelele Audi echipate cu motoare termice vor avea numere impare, iar cele electrice vor avea numere pare în denumire.

Citeşte şi: Imagini spectaculoase cu primul tunel veritabil de autostradă din România. Asociația Pro Infrastructură: Lucrările ar putea fi gata mai devreme