- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

DN1 largit la trei benzi între Aeroportul Otopeni și Autostrada București Nord. Lucrările vor fi finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile

21 Mar, 09:27 • Andrei Alina
Compania Națională de Drumuri vrea să lărgească la 3 benzi/sens tronsonul DN1 între Aeroportul Otopeni și nodul rutier de la intersecția cu lotul UMB al Autostrăzii A 0 Nord (lotul 2). Lărgirea la 3 benzi/sens va permite și virajul la stânga cu întoarcere pe sensul București-Ploiești,. Primul pas este lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate, etapă care va dura 7 luni.
DN1 largit la trei benzi între Aeroportul Otopeni și Autostrada București Nord. Lucrările vor fi finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile
Până acum patru firme de proiectare au depus oferte la contractul CNAIR pentru lărgirea DN1 la 3 benzi/sens între Aeroportul Otopeni și Autostrada București Nord (lotul UMB), etapa proiectării preliminare (studiu de fezabilitate).

Contractul a fost lansat în licitație în februarie, durata este de 7 luni pentru studiul de fezabilitate.

”Oferte depuse pentru proiectarea și modernizarea rețelei rutiere existente !

Pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea/lărgirea DN1 între Aeroportul Henri Coandă și Nod A0 la profil 3+3 au depus oferte următorii operatori economici:
– BRIDGE CONSULT SRL;
– ECO GEODRUM SRL;
– INCONS SRL;
– LIKE CONSULTING SRL.
Valoarea estimată a contractului este de 1.530.543,81 lei fără TVA, iar sursa de finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.
Obiectivul general al proiectului este modernizarea/lărgirea la profil 3+3 a sectorului de pe DN 1 cuprins între Aeroportul Henri Coandă – Nod A0 în vederea realizării conexiunii cu obiectivul Autostrada Centură București – A0, cu separarea completă a traficului pe distanța propusă și cu posibilitatea virajului la stânga pentru întoarcere după nodul A0 pe direcția București – Ploiești.” a transmis CNAIR
”DN 1 va fi lărgit la 3 benzi pe sens în zona Aeroportului Otopeni. Este vorba despre lărgirea la 3 benzi pe sens a sectorului de drum cuprins între Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni și Autostrada Bucureștiului A 0, zona Lotului 2 Nord. Principalele caracteristici solicitate vor fi, printre altele:
 lărgirea la 3 benzi pe sens
 posibilitatea efectuării de către șoferi a virajului la stânga pentru intoarcere după nodul rutier A0 x DN1, pe sensul de mers București -Ploiești
 asigurarea unui acces facil agenților economici și cartierelor rezidențiale
Această modernizare a DN1 la 3 benzi/sens între sectorul de drum menționat va contribui la creșterea condițiilor de trafic, precum și la sporirea gradului de siguranță a traficului rutier.”, a transmis secretarul de stat, Ionel Scriosteanu.