- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Noul SUV Mercedes-Benz GLK va fi lansat in octombrie in Romania

21 Apr, 11:27 • Redactia DailyBusiness
Noul SUV compact Mercedes-Benz GLK, lansat oficial in cadrul Salonului Auto de la Beijing (20-28 aprilie 2008) va fi comercializat din octombrie anul acesta si pe piata romaneasca, au declarat reprezentantii companiei.
Noul SUV Mercedes-Benz GLK va fi lansat in octombrie in Romania

Motorizarile disponibile pentru inceput vor fi doua variante pe benzina si o varianta diesel. Pana in prezent, nu au fost inca stabilite preturile.

GLK este al cincilea model SUV al marcii Mercedes lansat pe piata, dupa SUV-urile de clara R, M, GL si G.

Modelul GLK este produs exclusiv in uzina Mercedes-Benz din Bremen, uzina in care se produc si modelele Clasa C Limuzina si Clasa E T-Modell.

Pe piata romaneasca, segmentul premium, sunt prezente modele Sport Utility Vehicle (SUV) ca Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne sau Land Rover Range Rover Sport.

Per total, vanzarile de SUV-uri au crescut in primele trei luni din 2008 cu aproape 47%, fata de primul trimestru din 2007, pana la 4.813 unitati, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Raportat la cota de piata, SUV-urile au reprezentat, in primul trimestru din 2008, 10,4% din totalul importurilor de autoturisme.

Anul trecut, modelele Sport Utility Vehicle au atins vanzari-record de aproape 19.000 de unitati.