- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Numarul cererilor de plată primite de la clienţii şi pagubitii EUROINS a depăşit 80.000

30 May, 19:40 • Dobran Viorel
Fondul de garantare a Asiguraților a publicat Lista potențialilor creditori de asigurări ale căror creanțe au rezultat din evidențele transmise de Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare S.A.
Numarul cererilor de plată primite de la clienţii şi pagubitii EUROINS a depăşit 80.000

Falimentul Euroins este oficial. Până când pot fi depuse cereri de despăgubire și când încep plățile. Decizia ASF privind ridicarea licenței Euroins a fost publicată în MO nr. 233/2023.
Fondul de Garantare a Asiguratilor a receptionat, incepand cu 17 martie 2023 – data ridicarii licentei de functionare a Societatii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare SA si pana la 29 mai 2023, 80.190 de solicitari pentru categoria Cereri de plata.

Dintre acestea, au fost inregistrate 32.492 cereri de plata pentru acordarea despagubirilor/indemnizatiilor-Anexa 10 precum si 15.588 cereri de plata pentru acordarea restituirii de prima-Anexa 9. Un total de 48.080 de cereri au fost inregistrate.

In acelasi timp, FGA a receptionat 17.075 Cereri de deschidere dosare dauna, din partea potentialilor creditori de asigurare ai societatii mentionate. Dintre acestea, Fondul a inregistrat 12.804.

Toți șoferii românii trebuie să știe asta! Pentru cât timp vor mai fi valabile asigurările RCA de la Euroins. Decizia Tribunalului București

FGA precizeaza ca, numarul final de cereri de plata inregistrate la FGA poate fi diferit de numarul solicitarilor primite, din cauza faptului ca, unele cereri sunt transmise de mai multe ori(dubluri), pe mai multe canale de comunicare(email, portal, posta etc) sau sunt solicitari care nu se incadreaza in categoria cererilor de plata( petitii, diverse solicitari intrebari etc).

Prin urmare, FGA face apel la potentialii creditori de asigurare ai Societatii Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA sa transmita cererile de plata(Anexa 9/10) precum si cererile de deschidere a dosarelor de dauna( Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. Acest lucru usureaza atat activitatea de inregistrare, cat si procesarea ulterioara a cererilor, in beneficiul creditorilor de asigurare.

Linkuri utile:

Cereri deschidere dosar dauna(Anexa 7): Formular Daune – www.fgaromania.ro

Cereri pentru acordarea restituirii de prima( Anexa 9): Cerere de plata privind acordarea restituirii de prima – www.fgaromania.ro

Cereri de plata pentru acordarea despagubirilor/indemnizatiilor: Cerere de plata privind acordarea despagubirilor/ indemnizatiilor – www.fgaromania.ro

Ultima oră: reprezentanții confirmă ce se va întâmpla cu milioanele de clienți ale companiei de asigurări Euroins.
Ultima oră: reprezentanții confirmă ce se va întâmpla cu milioanele de clienți ale companiei de asigurări Euroins.

FGA inregistreaza cererile in ordinea primirii lor si le aloca, pentru deschiderea dosarelor de dauna sau analiza, in aceeasi ordine.

Fondul reamintim potentialilor creditori de asigurare care solicita deschiderea dosarelor de dauna la FGA ca, pentru primirea despagubirilor cuvenite, este necesar sa depuna ulterior deschiderii dosarului de dauna, o cerere de plata-Anexa 10.

Euroins România, retrogradată de Fitch la ratingul „CC”, în categoria junk. Pierderi de 2 miliarde de lei

Reprezentantii FGA mentioneaza, de asemenea, ca toate explicatiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de dauna sau a cererilor de plata sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro