Auto

Peste 800.000 de vehicule GM, investigate in SUA pentru o defectiune la indicatorul de carburant

02 May, 09:00 • iulian.matache
Autoritatea americana pentru siguranta traficului a lansat o investigatie referitoare la peste 800.000 de vehicule de teren ale General Motors (GM) din cauza unei defectiuni la indicatorul de carburant care ii poate induce in eroare pe soferi in privinta cantitatii de combustibil din rezervor, relateaza Mediafax.
Peste 800.000 de vehicule GM, investigate in SUA pentru o defectiune la indicatorul de carburant

Autoritatea americana pentru siguranta traficului a lansat o investigatie referitoare la peste 800.000 de vehicule de teren ale General Motors (GM) din cauza unei defectiuni la indicatorul de carburant care ii poate induce in eroare pe soferi in privinta cantitatii de combustibil din rezervor.

In investigatie sunt implicate 865.000 de vehicule Chevrolet, GMC, Buick si Saab.

Institutia a primit 668 de reclamatii, dintre care una in care se afirma ca a avut loc o coliziune atribuita defectului, iar 610 s-au referit la cazuri care nu au avut ca rezultat blocarea masinii.

„GM coopereaza cu autoritatea in aceasta investigatie”, a declarat Alan Adler, purtator de cuvant al grupului auto, care nu mai detine brandul Saab.

Investigatia se refera la modele fabricate in perioada 2005-2007, Chevrolet Trailblazer, GMC Envoy, Buick Rainier si Saab 9-7X.
Potrivit institutiei, nu au avut loc accidente sau raniri atribuite defectului, care poate duce la oprirea vehicului din lipsa carburantului.