- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Petrom ieftineste miercuri benzina si motorina cu 6 bani/litru

23 Dec, 19:07 • Redactia DailyBusiness
Compania Petrom, controlata de grupul austriac OMV, va ieftini preturile de referinta la benzina si motorina cu 6 bani/litru, incepand de miercuri.
Petrom ieftineste miercuri benzina si motorina cu 6 bani/litru

Benzina Premium fara plumb 95 va costa 2,69lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va costa 3,02 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 se vor vinde cu 2,79 lei/litru si respectiv 3,42 lei/litru.

Motorina va costa, de asemenea, mai putin cu 6 bani/litru. Litrul de motorina Top Euro Diesel 4 se va comercializa cu 3,14 lei, OMV Sprint Diesel va costa 3,19 lei/litru, in timp ce motorina Euro Diesel 4 va fi 3,06 lei, iar pretul litrului de OMV Premium Diesel 3,46 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta anuntate de companie. Anterior, compania a scazut luni, 15 decembrie, preturile benzinelor cu 5 bani si al motorinelor cu 6 bani/litru.

Si celelalte companii de profil prezente pe piata romaneasca au
decis reducerea preturilor, urmare a scaderii pretului petrolului.

Astfel, marti, LukOil Romania a ieftinit benzina cu 3 bani/litru, motorina cu 8 bani/litru si litrul de GPL auto cu 2 bani, iar Rompetrol a ieftinit in aceiasi zi preturile de referinta la motorina cu 8 bani si la benzina cu 3 bani/litru.