- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Prețul unui Renault 5 electric în România. S-a dat startul comenzilor! 

08 Jun, 14:00 • Fundeanu Madalina
Cât costă noul model Renault 5 electric în România. Iată cum poți să-l achiziționezi la cel mai avantajos preț!
Prețul unui Renault 5 electric în România. S-a dat startul comenzilor! 

Constructorul auto francez Renault a anunțat că au început comenzile pentru mult așteptatul model Renault 5 electric. Iată cât costă mașina în România, conform Playtech.ro.

Modelul este disponibil în prima etapă în două niveluri de echipare, Techno și Iconiq Cinq. Prețurile pornesc de la 30.750 de euro, TVA inclus. Astfel, pe piața auto românească apare o nouă opțiune promițătoare în segmentul vehiculelor electrice.

Renault 5 electric. Detalii tehnice și performanță

Renault 5 electric este dotat cu o baterie de 52 kWh, care oferă o autonomie fabuloasă de până la 410 kilometri potrivit ciclului WLTP. Mai mult de atât, mașina este echipată cu un motor electric de 150 CP, care poate să atingă viteza de 100 km/h în mai puțin de 8 secunde. Încărcarea bateriei se face imediat, de la 15% la 80% în doar 30 de minute la o priză de 100 kW.

Din anul 2025, oferta de echipare a Renault 5 electric se va extinde cu trei noi modele, anume: Five, Evolution și ediția specială Roland-Garros. Acestea vor oferi o gamă mai variată de opțiuni pentru clienți, perfecte pentru orice preferință și nevoie.

Ai mai putea citi: Cât costă revizia sistemului de climatizare din mașină. Costuri suplimentare pentru șoferi

Renault 5 electric
Renault 5 electric

Renault 5 electric versus Dacia Spring

Spre deosebire de Dacia Spring, noul model electric de la Renaul oferă un nivel superior de performanță și autonomie. Dacia Spring, chiar dacă este populară pentru prețul său accesibil, oferă o autonomie comparativ mai redusă și caracteristici tehnice limitate. Pe de altă parte, modelul Renault 5 este o alternativă mai capabilă și mai bine dotată, stabilind un nou standard în ceea ce privește așteptările de la un vehicul electric în România.

Prețul mai mici la achiziția prin programul Rabla Plus

Dacă sunteți interesați de achiziția acestui model, trebuie să știți că poate fi cumpărat prin programul Rabla Plus, beneficiind de un eco-bonus de 5.100 de euro. Prin urmare, prețul pentru echiparea Techno scade la 25.650 de euro, TVA inclus, acest model devenind și mai accesibil.

Noul vehicul Renault 5 electric este o opțiune atrăgătoare pe piața auto din România, ce combină performanță impresionantă cu tehnologie de ultimă generație și un design modern. Aceste caracteristici îl transformă într-un competitor uriaș pentru alte modele electrice de pe piață, punând la dispoziția clienților o alternativă robustă și eficientă pentru cei interesați de tranziția către mobilitatea electrică.

Vezi și: Audi, Volkswagen, Renault sau Mercedes, scoase la vânzare de ANAF. Îți iei mașină bună la sub 200 de euro