- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Renault a investit 146 mil. euro intr-o uzina de cutii de viteze la Mioveni

13 May, 14:56 • Redactia DailyBusiness
Grupul Renault a inaugurat, marti, la Mioveni, printr-o investitie de 146 mil. euro, o uzina care va produce 5.000 de cutii de viteze pe saptamana pentru automobilele Renault si Nissan.
Renault a investit 146 mil. euro intr-o uzina de cutii de viteze la Mioveni

Uzina se intinde pe o suprafata totala de 29.000 de metri patrati si va avea o capacitate de productie care va permite livrarea a 225.000 de unitati in 2009. Potrivit reprezentantilor companiei, in 2010 capacitatea va fi extinsa, invesitia totala urmand sa depaseasca 214 milioane de euro.

„Decizia de a se instala in Romania uzina care va produce si asambla cutii de viteze a fost luata acum 3 ani, aceasta fiind o uzina de cutii moderna care va raspunde cerintelor grupului Renault – Nissan”, a declarat François Fourmont, director general Groupe Renault Romania.

Fabrica inaugurata marti la Mioveni va produce si asambla cutii de viteze MT1 (TL4). Cutia produsa are 6 trepte de viteza si este dezvoltata de Renault pentru intreg grupul Renault – Nissan.

Cutia poate fi folosita pentru motoare cu un cuplu de pana la 240 Nm (Newtni x metri) si poate fi instalata la motoare pe benzina cu capacitatea de 1,8 litri si 2 litri si motoare diesel cu turbo compresor de 1,5 litri. Livrarile pentru cutiile de viteza la export au inceput deja, iar in prezent echipeaza 8 modele Renault si 7 Nissan.

Productia uzinei Renault va fi destinata exclusiv exportului, sustin reprezentantii companiei.

Grupul Renault a investit pana in prezent in Romania 1,2 miliarde de euro si isi propune sa aloce dezvoltarii afacerilor din tara noastra alti 600 de milioane de euro in urmatorii trei ani.

„Uzina este o dovada a dinamismului investitiilor din Romania si o noua dovada a increderii investitorilor francezi in economia romaneasca. Cu 5,5 miliarde de euro investiti in Romania, Renault este al patrulea investitor extern in Romania”, a declarat Henri Paul, ambasadorul Frantei in Romania.