- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Renault va disponibiliza 5.000 de salariati in Europa

24 Jul, 14:27 • Redactia DailyBusiness
Producatorul auto francez Renault va disponibiliza 5.000 de salariati in Europa, in cadrul unui plan de scadere a costurilor, pe fondul inrautatirii mediului de afaceri la nivel mondial.
Renault va disponibiliza 5.000 de salariati in Europa

Reducerile de personal vor fi realizate pe baza de voluntariat, urmand ca salariatii disponibilizati sa primeasca compensatii financiare.

Publicatia franceza Les Echos arata, joi, pe pagina de internet ca, in contextul deprecierii pietei europene a automobilelor si in conjunctura macroeconomica nefavorabila, compania va desfiinta o echipa de lucru din cadrul fabricii de la Sandouville, din cauza vanzarilor slabe ale modelului Laguna.

Scaderile accentuate de pe piata italiana, spaniola si britanica ar putea, in cazul in care vor continua, sa afecteze vanzarile masinilor de talie mica.

In acest context, uzina de la Flins, care fabrica modelul Clio 3, ar urma sa aiba o singura echipa, arata Les Echos.

Oficialii Renault nu au facut nicio declaratie legata de uzina din Romania, dar, in conditiile in care aceasta este una dintre cele mai profitabile din cadrul grupului, este putin probabil ca si la Dacia-Renault sa aiba loc disponibilizari de personal, sunt de parere analistii romani.

Grupul Renault a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca in acest an isi va reduce costurile si obiectivele referitoare la productie, din cauza inrautatirii situatiei economice.

Renault si-a redus astfel obiectivul de a vinde 3,3 milioane vehicule pana in 2008, din cauza vanzarilor slabe in Europa, in principal in Spania, Italia si Marea Britanie.

Renault a anuntat, totodata, ca va fi mai dificil sa atinga tinta de 4,5% pentru 2008 si cea de 6,0% pentru 2009, in contextul in care cresterea economica se tempereaza si increderea consumatorilor scade in Europa, in timp ce preturile la petrol si alte materii prime raman ridicate.

Masurile vor permite grupului sa economiseasca 350 milioane euro in 2009 si alte 500 milioane euro in 2010.