- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Se pregătesc programele Rabla. Prima de casare crește cu 15%, anunță Tanczos Barna. Avem buget!

31 Jan, 15:09 • Polojan Tudor
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat în ședința de Guvern de marți că se pregătesc programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local. Statul vrea să scoată din circulație peste 250.000 de mașini vechi.
Se pregătesc programele Rabla. Prima de casare crește cu 15%, anunță Tanczos Barna. Avem buget!

Ministrul Mediului spune că în 2022, pentru prima oară, s-a redus numărul de autoturisme vechi datorită programului Rabla. Ținta va fi atinsă abia la finalul anului 2023. Numărul mașinilor înmatriculate noi a crescut iar mașinile electrice sunt din ce în ce mai prezente, scrie news.ro.

În acest fel, spune Barna, se constată evoluții pozitive pe piața auto din România. Ministrul a mai spus că avem buget pentru creșterea primei de casare cu 15%.

”Aveţi posibilitatea ca până săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, să veniţi cu o informare legată de modul în care putem să continuăm programul Rabla şi dacă existyă, de asemenea, posibilităţi pentru modificarea în bine a acestor programe” a declarat premierul țării, Nicolae Ciucă.

Mai citește și: Procesul de recrutare al forței de muncă a ajuns la 4 luni. Angajatorul, la mâna candidatului. Piața muncii este de partea viitorului angajat

Programul Rabla 2023/ sursa foto: promotor.ro
Programul Rabla 2023/ sursa foto: promotor.ro

Rabla Clasic cu 15% mai mult

Ministrul Mediului a răspuns pozitiv la întrebările legate de creșterea bonusului pentru casarea mașinilor. În acest fel, prima de casare va crește cu 15%, bugetul fiind îndeajuns pentru acest lucru.

”Aşa cum şi dumneavoastră aţi discutat la Dacia, cu ocazia vizitei pe care aţi efectuat-o, avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023. În acelaşi timp, creştem bugetul pentru maşinile electrice.

Conform discuţiilor cu producătorii de mărci auto, am stabilit atunci un program care oferă predictibilitate şi o evoluţie predictibilă în timp. Am stabilit cu dânşii acum doi ani, pe 4 ani, un program care ajută atât sectorul cât şi cetăţenii în mod special, pentru schimbarea autoturismelor vechi.

Anul trecut s-au constatat evoluţii absolut pozitive pe piaţa auto din România, a crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice, datorită programelor derulate prin AFM, s-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după mulţi ani, deci parcul auto din România se întinereşte” a spus Barna.

Te-ar mai interesa și: Salarii mai mari cu 50% pentru viceprimari și vicepreședinți de Consilii Locale. Decizie luată de Guvernul României. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, declarații pe subiect

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult