- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii mai mari cu 50% pentru viceprimari și vicepreședinți de Consilii Locale. Decizie luată de Guvernul României. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, declarații pe subiect

31 Jan, 09:05 • Polojan Tudor
Cresc salariile în primării și Consilii Locale chiar la inițiativa Guvernului. Se așteaptă ca decizia să aibă impact iar contractele pe fonduri europene să crească în număr.
Salarii mai mari cu 50% pentru viceprimari și vicepreședinți de Consilii Locale. Decizie luată de Guvernul României. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, declarații pe subiect

Legea-cadru 153/2017 urmează să adopte o modificare din partea Guvernului României. Aceasta prevede creșterea sporurilor pentru viceprimari ți vicepreședinți de Consiliu Local care semnează contracte pe fonduri europene. Măsura vine ca răspuns la plângerile venite din partea autorităților locale în legătură cu salariile prea mici, însă are ca rol și impulsionarea celor care vor să opereze cu fonduri europene, scrie stiripesurse.ro.

Într-o intervenție la Digi24, Marcel Boloș, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat că ministerul a propus o majorare a sporurilor primarilor și viceprimarilor care semnează contracte pe fonduri europene cu 50%. Acesta a mai precizat că era nevoie de această măsură pentru a stimula autoritățile locale să atragă fonduri de la UE, peste 80 de miliarde de euro.

Informează-te și în legătură cu: ANAF are de plătit 14 milioane de euro către companiile din România. Instanța a decis

Salarii mai mari pentru atragerea de fonduri europene/ sursa foto: news.ro
Salarii mai mari pentru atragerea de fonduri europene/ sursa foto: news.ro

Salariile cresc, atribuțiile rămân aceleași

Sporurilor vor crește odată cu modificarea Legii-cadru, însă atribuțiile vor rămâne aceleași. Practic, ministrul fondurilor europene vrea să dea bani mai mulți celor care sunt deja plătiți să facă ce fac acum.

”Noi, Ministerul Fondurilor Europene am avut această iniţiativă, pentru că era nefiresc ca subordonaţii care lucrează în structurile ce implementează fonduri europene să aibă 50% sporul din fonduri iar cei care îşi asumă întreaga responsabilitate şi gestionează proiectele europene, să aibă 25%, aceştia fiind primarii şi preşedinţii de CJ”, a spus el.

”Am socotit că este nevoie de această uniformizare a procentului, tocmai ca să stimulăm autorităţile locale în atragerea de bani europeni”, a mai spus ministrul, completând cu faptul că forța de lucru umană este mai mult decât esențială în atragerea de fonduri europene, deci și salariile.

Te-ar mai putea interesa și: Minerii şi angajaţii din termocentrale vor să iasă la pensie după 20 de ani de muncă. „Stop genocidului social!”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult