- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Șoferii vitezomani din Austria riscă să rămână fără mașini! Pedepsele dure anunțate de autorități

06 Dec, 00:54 • Gorgorin iulia
Guvernul din Austria a anunțat luni că șoferilor care sunt prinși depășind cu mult viteza maximă legală le vor fi confiscate autovehiculele, acestea urmând să fie scoase la licitație de către autorități, transmite Reuters.
Șoferii vitezomani din Austria riscă să rămână fără mașini! Pedepsele dure anunțate de autorități

Sancțiuni dure pentru șoferii din Austria! Coaliția de guvernare de la Viena a anunțat că dorește modificarea legislației în vigoare pentru ca aceasta să fie mai în linie cu cea a altor țări învecinate precum Germania și Elveția.

Această măsura vine în contextul în care autoritățile locale austriece încearcă să pună capăt fenomenului de curse ilegale, dar și în cazul șoferilor vitezomani.

„La vitezele despre care vorbim nimeni nu este pe deplin în control asupra vehiculului său. Mașina devine o armă ce nu poate fi controlată și un pericol la adresa unor oameni nevinovați”, a declarat luni ministrul austriac al Transporturilor Leonore Gewessler.

Citiți și: Câți bani câștigă un șofer de camion în Austria, după ce salariile în acest domeniu au crescut considerabil la începutul anului 2022

Astfel, orice șofer care va fi prins conducând la o viteză de 60 km/h peste limita legală în orașe, sau cu 70 km/h în alte locuri, va avea mașina confiscată timp de două săptămâni.

Gewessler a mai explicat că, în cazul unor abateri repetate sau dacă viteza va fi cu peste 80 km/h în localități, respectiv 90 km/h în afara lor, mai mare decât limita legală, mașina va fi confiscată definitiv și vândută la licitație de către autorități.

Noul plan va completa alte măsuri adoptate anul trecut care au prelungit perioada pentru care șoferii își pierd carnetul dacă sunt prinși depășind viteza maximă legată.

Cel care nu mai are o mașină nu mai poate conduce cu viteză. Exact din acest motiv măsura are atât de mult succes în alte țări, fiindcă lovește acolo unde doare și protejează populația generală”, a adăugat Gewessler.

Ea a afirmat de asemenea că, deși măsurile sunt dure, ele sunt necesare.

Vitezele maxime admise în Austria

Pentru automobile, motociclete și rulote de până la 3,5 t:

  • în localități: 50 km/h
  • pe drumuri naționale: 100km/h
  • pe drumuri expres: 100 km/h resp. 130 km/h
  • pe autostrăzi: 130 km/h

Citiți și: Austria a plătit alocațiile indexate pentru familiile ai căror copii au rămas în România. Curtea Europeană de Justiţie decisese anterior că diminuarea alocaţiilor este discriminatorie