- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

SUA: Toyota renunta la SUV-uri pentru a construi Prius

10 Jul, 14:24 • Redactia DailyBusiness
Producator auto japonez Toyota a anuntat ca va inlocui productia autovehiculului sport utilitar (SUV) Highlander cu modelul hibrid Prius, din cauza consumului mic de combustibil al acestuia, in cadrul unei noi fabrici din Mississipi.
SUA: Toyota renunta la SUV-uri pentru a construi Prius

Cel mai mare producator mondial de autovehicule a anuntat, totodata, posibila suspendare a activitatii pe o perioada de minim 6 luni, in doua centre de productie din Indiana, unde in prezent sunt fabricate modelele Tundra pickup si Sequoia SUV.

Productia celor doua modele va scadea cu 50.000 de unitati anual, datorita reducerii cererii, conform unor surse oficiale.
In aceasta perioada, Toyota va spori flexibilitatea liniei de productie, in vederea constructiei de noi modele.

Decizia luata de Toyota ar putea insemna ca productia in cadrul viitoarei fabrici din Mississipi va incepe dupa 2011.

Scaderea vanzarilor de autovehicule cu un consum ridicat de combustibil, cauzata de scumpirea petrolului, a facut ca vanzarile Toyota sa scada cu 6 procente in acest an in SUA, cea mai mare piata de desfacere pentru companie. Vanzarea autovehiculelor mari a scazut cu 12,5%, afectand activitatea fabricilor din Indiana si Texas.

In aceste conditii, Toyota incearca sa faca fata cererii mari pentru modelul Prius, un hibrid care foloseste energia pierduta prin franare pentru a alimenta un motor electric.