- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Suedezii de la Hedin intră pe piaţa auto din România. Modelul Ford F150, vândut cu 120.000 de euro 

13 Mar, 09:35 • Fundeanu Madalina
Proleasing Motors și Hedin US Motors aduc în România Ford F150, cel mai bine vândut pick-up din lume. De azi, toate versiunile sunt disponibile pentru vânzare.
Suedezii de la Hedin intră pe piaţa auto din România. Modelul Ford F150, vândut cu 120.000 de euro 

Proleasing Motors, unul dintre cei mai mari dealeri Ford în România și Hedin US Motors, importatorul și distribuitorul oficial al modelelor Ford F150 în Europa, a anunțat marți, 12 martie 2024, lansarea pe piața locală a celebrei game de camionete americane Ford F150, potrivit prahovabusiness.ro.

Proleasing Motors și Hedin US Motors aduc în România Ford F150, cel mai bine vândut pick-up din lume

Astfel, începând de azi, toate versiunile sunt disponibile pentru a fi vândute, respectiv Limited, Raptor, XLT și Lariat în reprezentanțele Ford Proleasing Motors din Ploiești, Buzău și Târgoviște.

„Am început vânzările de Ford F150 în Germania şi Suedia, iar mai departe am mers către Olanda şi Estonia. România este acum a cincea piaţă pe care mergem. Este o piaţă atractivă unde vedem businessuri în creştere în oil&gas, agrobusiness şi construcţii“, a spus Jens Olofsson, product manager în cadrul Hedin US Motor, parte a Hedin Mobility Group.

Ai mai putea citi: Primele prețuri pentru Dacia Spring. Cât costă o astfel de mașină

Ford F150
Ford F150

„Distribuirea autorizată a modelelor Ford F-150 în România oferă celor pasionați de camionete puternice o serie de avantaje semnificative. Dacă până acum, costurile legate de întreținere și piese de schimb pentru acest tip de mașini, importate prin diverse canale pe continent, erau necunoscute, începând de azi, clienții vor beneficia de asistență pe parcursul întregului proces de vânzare-service-garanții și acces la întreaga gamă de piese de schimb și accesorii originale”, a declarat Lucian Alexe, CEO Proleasing Motors.

F-150 este cel mai bine vândut pick-up din lume, mai ales pentru succesul de care se bucură în Statele Unite ale Americii și Canada. România e treia țară din Europa care distribuie oficial această gamă Ford, după Germania și Suedia, unde a fost lansată anul trecut.

„Suntem extrem de încântați să putem oferi și pieței din România aceste vehicule excepționale, F150 fiind o gamă de “pick-up trucks” care domină segmentul din care face parte de peste 40 de ani. Abia aștept să îi cunosc pe viitorii noștri clienți din România, care sunt convins că se vor regăsi în statutul iconic al noului lor vehicul”, a declarat Anderz Larqvist, Președinte Hedin US Motor.

Compania importă şi omolo­ghează oficial în Europa maşinile Ford F150 produse pentru piaţa nord-americană. Preţurile pentru România, în funcţie de versiune, vor costa între 65.500 de euro şi 121.000 de euro fără TVA.

Vezi și: Tot mai multe mașini electrice sunt produse în România. Dacia și Ford anunță că anul acesta vor scoate pe piață trei modele full-electric, precum și două hibride