- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Tariceanu: Renault va investi 600 mil. euro in Romania, in urmatorii 3 ani

13 May, 11:56 • Redactia DailyBusiness
Grupul Renault vrea sa investeasca in jur de 600 milioane de euro in Romania, in urmatorii 3 ani, raspunzand astfel investitiei initiate de Ford prin preluarea Automobile Craiova, a declarat, marti, premierul Calin Popescu Tariceanu.
Tariceanu: Renault va investi 600 mil. euro in Romania, in urmatorii 3 ani

„Dupa ce Ford a aruncat manusa cu investitii de 675 milioane euro la Automobile Craiova, Renault ridica manusa cu mare usurinta, deoarece investitia de 600 milioane euro se va adauga celor peste 1 miliard de euro investite deja in Romania”, a declarat Tariceanu, cu ocazia inaugurarii fabricii de cutii de viteze construita de Renault pe platforma de la Mioveni.

Uzina Renault Mécanique Roumanie va produce cutii de viteze pentru modelele marcilor Renault si Nissan. Premierul a precizat ca a discutat despre investitii cu François Fourmont, directorul general al Groupe Renault Romania.

Pe de alta parte, Tariceanu a criticat firma Landmark Management din Bucuresti, care a preluat anul trecut fosta uzina Aro pentru 16,5 milioane de euro, aratand ca aceasta este preocupata de tranzactii imobiliare.

Landmark Management din Bucuresti a vandut companiei Kaufland, la finele anului trecut, baza sportiva ARO cu terenul aferent, in suprafata de 16.470 de metri patrati.