- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un român a trăit un adevărat șoc atunci când a văzut cât trebuie să plătească pentru RCA! „Am un vecin care a dat 3000 de lei pe Matiz și 2500 lei pe asigurare”

07 Feb, 10:10 • Stefan Simion
Prețurile pentru polițele de asigurare obligatorie sunt din ce în ce mai mari. Un român a avut un șoc atunci când a aflat cât are de plătit la RCA.
Un român a trăit un adevărat șoc atunci când a văzut cât trebuie să plătească pentru RCA! Am un vecin care a dat 3000 de lei pe Matiz și 2500 lei pe asigurare

Autoritățile au majorat contribuțiile pe care firmele de asigurări trebuie să le achite în cadrul fondului de garantare. Această decizie a dus la creșterea semnificativă a tarifelor, astfel, RCA-ul este o bătaie de cap pentru români, conform Ziare.com. Drept dovadă, un român a avut un șoc atunci când a aflat care este suma pe care trebuie să o plătească pentru asigurarea mașinii.

Declarație spectaculoasă: „Cred că o să merg cu autobuzul de acum”

Un român și-a exprimat nemulțumirea față de scumpirile exagerate din cadrul polițelor de asigurări din țară. Acesta a scris pe platforma Reddit ce reacție a avut în momentul în care a aflat valoarea pe care trebuie să o achite.

„Vreau și eu să mă plâng de ceva, anul trecut am dat pe asigurarea la mașină 1600 de lei, acum la aceeași firmă, care are și cel mai pic preț, costă 2000 de lei. Cred că o să merg cu autobuzul de acum” sunt cuvintele adresate de bărbatul de 21 ani.

Citește și: Asigurare de sănătate 2023. Cât de ușor poți afla dacă ești asigurat

Situația acestuia nu este una nemaiîntâlnită. La momentul actual, doi șoferi care au aceeași vârstă și mașină pot ajunge să plătească valori diferite, chiar dacă beneficiază de aceeași încadrare în sistemul bonus malus.

asigurare
asigurare

Tarifele duble sunt explicate de faptul că firmele de asigurare au introdus criteriul zonal în metoda de calcul, în urma căruia persoanele din orașe mici au parte de prețuri mai bune. O analiză relatată de www.studiifinanciare.ro arată că un șofer de 49 ani, în orașul Gherla, care conduce o mașină cu cilindree de 1,4 litri, ar putea plăti aproximativ 800 lei pentru asigurare, în timp ce un alt șofer, care îndeplinește aceleași referințe, dar care conduce în orașul Cluj, ar putea achita 1.300 lei.

Românii nu au ezitat să reacționeze

Postarea bărbatului de 21 ani a stârnit o serie de reacții. Mai multe persoane au ales să împărtășească public care este suma pe care trebuie să o plătească la RCA.

„Am un vecin care a dat 3000 de lei pe Matiz și 2500 lei pe asigurare”este unul dintre comentariile care a șocat cititorii.

„Casco checking în 6000 de lei în septembrie. Încă mă doare ficatul”este ce a declarat un alt român la postarea de pe Reddit.

Vezi și: Cod rutier 2023. Avertisment pentru şoferi la început de an! Amenda pentru această contravenţie poate ajunge la 2.900 de lei

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult