- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Un nou scandal Tesla! Ce a descoperit un hacker la funcțiile de condus autonom ale mașinii „Se pare că Tesla vrea să extindă monitorizarea șoferilor”

17 May, 18:15 • Constantin Cristina
Tesla ar putea să aprindă un nou scandal. Descoperirile uluitoare ale unui hacker din America la funcțiile de condus autonome ale vehiculului.
Un nou scandal Tesla! Ce a descoperit un hacker la funcțiile de condus autonom ale mașinii „Se pare că Tesla vrea să extindă monitorizarea șoferilor”

Mașinile Tesla sunt cunoscute pentru performanțele lor, dar și pentru faptul că, dispun de o mulțime de funcții ciudate sau poate nefolositoare, a informat wall-street.ro.

Vezi și: Probleme la Tesla! Peste 1 milion de mașini sunt rechemate în service

Un nou scandal Tesla! Ce a descoperit un hacker la funcțiile de condus autonom ale mașinii

De curând, un hacker din America a descoperit că firma strânge date despre comportamentul șoferilor mașinilor prin camera video localizată deasupra oglinzii retrovizoare. Constructorul american îl monitorizează pe șofer de câte ori clipește, de câte ori cască, etc.

„Se pare că Tesla vrea să extindă monitorizarea șoferilor folosindu-se de camera din habitaclu”, a scris hackerul pe Twitter.

Camera care monitorizează mișcările șoferului este activată de suita de funcții din cadrul Autopilot, dar și alte funcții de condus autonom ca Full Self-Driving Beta.

Tesla
Tesla

Sistemul pare că strânge informații și cu privire la stilul de condus al fiecărui șofer, calculând cât de bine se păstrează mașina între liniile benzilor. Sunt numărate și atenționările date prin sistemul „lane keep assist” care te ajută să nu ieși de pe banda ta. Nu se știe pe câte Tesla de pe șosele funcționează această urmărire continuă, dar camera face parte din echiparea de bază a oricărei Tesla, indiferent de piața pe care a fost comercializată.

Potrivit datelor colectate de către Center for Disease Control (CDC), 1 din 25 șoferi au ațipit la volan în ultima lună de zile, iar alți șoferi au raportat că că s-au urcat la volan în ciuda faptului că, erau foarte obosiți.

Un studiu efectuat în România, în 2019, a arătat că problema este chiar mai îngrijorătoare la noi: un șofer din patru a recunoscut că a adormit la volan de când au obținut carnetul, iar peste 50% au recunoscut că au condus peste opt ore fără pauză.

Alte articole: Acţiunile Tesla au scăzut joi cu aproape 10%. Tsunami financiar şi la alţi producători auto