- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Probleme la Tesla! Peste 1 milion de mașini sunt rechemate în service

13 May, 13:31 • Lupu Alexandra
Probleme majore la Tesla. Iată de ce sunt rechemate în service mașinile.
Probleme la Tesla! Peste 1 milion de mașini sunt rechemate în service

Situație neașteptată la Tesla. Autoritatea chineză de reglementare cheamă înapoi în service peste 1.1 milioane de mașini importate și fabricate în China, informează stiripesurse.ro. Este vorba despre modelele S, X, Y și 3.

Tesla recheamă mașinile în service

Tesla recheamă în service 1.104.622 mașini importate și fabricate în China, anunță autoritatea de reglementare a pieței din China. Este vorba despre modelele S, X și 3 care au fost importate, respectiv, modelele 3 și Y produse în China. Printr-un intermediu unui comunicat, Administrația de Stat a informat că mașinile sunt rechemate în service până pe data de 29 mai. Se pare că reprezentanții vor să efectueze actualizări de software la vehiculele respective, pentru a permite mai multe schimbări în ceea ce privește metodele de frânare și accelerație.

Acțiunea este descrisă ca „o rechemare de produs” de către autoritățile de la Beijing. Cu toate acestea, nu se menționează dacă șoferii ar putea restitui mașinile companiei Tesla. Așadar, din 29 mai, producătorul auto vrea să facă mai multe actualizări de software la autoturismele importate sau produse în China.

Citește și despre: Legea care aduce restricții de acces pentru mașini în anumite zone urbane! Proiectul legislativ prevede măsuri de „calmare a traficului”. Care sunt orașele aglomerate

Vehiculele vizate sunt cele produse în perioada ianuarie 2019 – aprilie 2023. Problema vizează un potențial defect la frânare și accelerație, care ar putea duce la provocarea mai multor accidente.

Tesla
Tesla

Din cauza defectului, există posibilitatea ca pedala de accelerație să stea prea mult apăsată. Din acest punct de vedere, poliția chineză investighează un accident în care a fost implicată o mașină a modelului Y. În urma evenimentului tragic, o elevă și un motociclist și-au pierdut viața. Trei oameni au fost răniți atunci când șoferul a pierdut controlul mașinii, în noiembrie 2022.

Piața auto din China este una suficient de aglomerată, iar ea urmează să devină și mai strânsă cu cel puțin 20 de modele de noi mărci, lansate în aprilie. În acest fel, prețurile și marjele la nivel național vor fi comprimate, dar mai mult decât atât, exporturile vor fi stimulate, explică analiștii și directorii. Pentru a reduce prețurile pentru autoturismele de la Tesla, producătorii de vehicule electrice din China au scăzut tarifele pentru propriile SUV-uri electrice. Mai mult decât atât, diferența de preț dintre cele două tehnologii începe să se reducă.

„Vom vedea o mulțime de exporturi chinezești din cauza pieței ultracompetitive din China. Va fi de fapt o supapă de eliberare a presiunii”, a declarat Tu Le, fondatorul firmei de consultanță Sino Auto Insights, cu sediul la Beijing.

Te-ar putea interesa și: Record la Dacia! Campania „Sezonul Dacia” a dublat numărul achizițiilor online de mașini din 2023. Românii au plasat mii de comenzi