- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Valmar: Programul Rabla ar putea incepe in 10 zile

10 Feb, 14:23 • Redactia DailyBusiness
Programul de reinnoire a parcului auto poate incepe in aproximativ 10 zile lucratoare in cazul in care lucrurile decurg normal, a declarat, marti, Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania.
Valmar: Programul Rabla ar putea incepe in 10 zile

„In momentul de fata, succesul programului Rabla depinde in primul rand de accesul populatiei la creditele bancare”, a Valmar.

„Datorita restrictiilor, este posibil ca volumul de 60.000 de masini preconizat pentru anul 2009 sa nu fie atins, insa exista o propunere prin care sa se poata achizitiona masini noi prin programul Rabla, apeland la contractele de leasing”, a adaugat acesta.

Programul Rabla a fost aprobat de guvernul Boc, dar va intra in vigoare dupa aprobarea bugetului de stat de catre Parlament. In schimbul predarii masinii la centrele de colectare a deseurilor, proprietarii vor primi o prima 3.800 de lei, pe care o vor putea folosi pentru a cumpara un automobil nou.

Piata auto nu va intra in colaps

Directorul Porsche Romania considera ca sansele unui colaps in domeniul auto din Romania sunt mici si probabil ca, in momentul in care accesul la fondurile bancare va fi mai facil, se va observa o revigorare in domeniul pietei auto.

„Totul va depinde de masurile pe care bancile le vor lua pentru relaxarea creditului auto”, a explicat Valmar.

„Chiar daca piata auto a scazut pe ansamblu in ianuarie cu 63%, fata de prima luna din 2008, cota de piata a Porsche Romania a crescut cu 4%, la 22%. Marcile oferite (Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Audi, Bentley, SEAT, Skoda si Porsche- n.r.) se bucura de o imagine sustinuta”, a precizat seful companiei.

Porsche Romania a lansat marti pe piata romaneasca modelele Cayenne Diesel, Boxster si Cayman.