- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Volkswagen raporteaza un profit in crestere cu 22% in T2

23 Jul, 16:48 • Redactia DailyBusiness
Compania auto germana Volkswagen a realizat in cel de-al doilea trimestru din acest an un profit operational de 2,12 miliarde de euro, in crestere cu 22% fata de perioada similara din anul trecut.
Volkswagen raporteaza un profit in crestere cu 22% in T2

Rezultatele din trimestrul doi depasesc estimarile analistilor, care preconizau un profit trimestrial de 1,81 miliarde euro.

Volkswagen, cel mai mare producator european de automobile si al patrulea ca marime pe piata auto mondiala, a anuntat ca, avand in vedere cresterea pretului petrolului si scumpirea creditarii, este posibil ca anul 2008 sa aduca o reducere a profitului, dar ca tintele luate in calcul pentru acest an vor fi mentinute.

„Mediul de lucru a devenit mai dificil si necesita eforturi mai mari din partea industriei auto”, a declarat directorul executiv al Volkswagen, Martin Winterkorn.

„Nu este deloc usor pentru noi, dar detinem o pozitie avantajoasa pe piata si avem o strategie care sa ne permita sa ne indeplinim obiectivele”, a subliniat oficialul.

Vanzarile grupului Volkswagen au crescut in primul semestru cu 5,8%, la nivelul de 3,27 de milioane de vehicule.

In Europa, VW a livrat in primul semestru 1,84 de milioane de vehicule, in crestere cu 1,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Grupul a comercializat in Rusia 59.000 de vehicule, in crestere cu 63,3%, in China vanzarile au crescut cu 23,2%, la 531.600 de vehicule, iar in Brazilia au avansat cu 21,8%, la 316.000 de unitati.

Cea mai importanta crestere a vanzarilor VW a avut loc in India, de 69,2%, la 10.400 de vehicule.