- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Vrei să îți vinzi mașina? Iată care este cea mai bună perioadă din an pentru a face acest lucru! Experții în automobile vin cu detalii

07 Jan, 14:07 • Fundeanu Madalina
Dacă vrei să îți pui mașina la vânzare, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, printre care și alegerea unei perioade potrivite din an. Află care este cel mai bun moment pentru a face acest lucru!
Vrei să îți vinzi mașina? Iată care este cea mai bună perioadă din an pentru a face acest lucru! Experții în automobile vin cu detalii

Dacă vrei să îți pui mașina la vânzare, trebuie să ai în vedere faptul că timpul de vânzare depinde de mai mulți factori precum tipul acesteia, locația și situația actuală a pieței auto. De asemenea, alegerea unei perioade potrivite din an poate ajuta la vinderea mai rapidă a unei mașini. carVertical, o companie de date auto, a realizat o analiză privind momentul potrivit pentru a-ți vinde autovehicului și pentru a obține un preț mai bun.

Momentul ideal pentru a vinde o mașină: primăvara, piața auto este în plină ascensiune

Potrivit experților carVertical, soferii nu ar trebui să se grăbească să-și pună vehiculele pe portalurile online cu anunțuri auto în sezonul rece. Aparent, este mai bine să așteptați și să vă vindeți mașina în martie (când oamenii cumpără 8,2% din cumulul anual al rapoartelor generate de carVertical care cuprind istoricul auto), aprilie (8,4%), sau mai (8,5%), ceea ce sugerează că cererea în primăvară este mai ridicată decât în lunile reci.

Mulți oameni care au de gând să-și cumpere un vehicul întârzie de obicei decizia de cumpărare până în lunile mai calde pentru a evita să conducă în condiții meteo dificile.

„Este mai ușor să conduci primăvara, deoarece zilele sunt mai lungi și există mai puține pericole, cum ar fi drumurile umede sau înzăpezite. Șoferii începători preferă de obicei să să conducă pentru prima oară o mașină într-un mediu mai sigur, ceea ce influențează cererea”, explică Matas Buzelis, expert în automobile și șeful departamentului de comunicații al carVertical.

Sfârșitul verii și începutul toamnei sunt, de asemenea, un moment favorabil pentru a vinde un vehicul, potrivit analizei. Conform datelor companiei, cele mai multe rapoarte care cuprind istoricul auto sunt achiziționate de cumpărătorii în august (9,1%) și septembrie (8,9%). Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză deoarece unii șoferi doresc să-și ia o mașină înainte de începerea sezonului de iarnă.

Citește și: Infractorii cibernetici iau cu asalt utilizatorii WhatsApp! Cum vă puteți feri de astfel de probleme

vânzare mașină
vânzare mașină

Mașinile decapotabile vândute primăvara și vara, iar SUV-urile iarna

Potrivit analizei carVertical, selectarea momentului potrivit poate ajuta la o vânzare mai rapidă a unui vehicul și la obținerea mai multor bani. Când cererea este mai mică, vânzătorii sunt adesea forțați să negocieze și să reducă prețul cerut.

Vânzarea unei mașini decapotabile în mijlocul iernii poate fi dificilă. Aceste mașini atrag de obicei cumpărători primăvara și vara. SUV-urile și vehiculele cu tracțiune integrală au o cerere constantă iarna deoarece cumpărătorii caută deseori o mașină mai sigură, cu tracțiune bună.

„Poate fi momentul potrivit pentru a cumpăra un vehicul, dar nu este un moment perfect pentru a-l vinde. Cererea sezonieră poate înclina adesea balanța de negociere în interesul cumpărătorului, deoarece unele vehicule pot necesita cheltuieli suplimentare pentru întreținere și depozitare în timpul lunilor de iarnă”, explică Buzelis.

Decembrie și ianuarie, cele mai nepotrivite luni pentru a vinde o mașină

Cele mai nepotrivite luni pentru a vinde o mașină sunt decembrie și ianuarie, mai transmit experții carVertical. Motivul este că mulți oameni economisesc bani pentru cheltuielile din perioada sărbătorilor de iarnă și evită achizițiile mai costisitoare.

Când sezonul sărbătorilor se încheie, majoritatea au nevoie de timp pentru a se recupera și a începe din nou să economisească, ceea ce duce la mai puține tranzacții pe piața mașinilor second hand.

Situația economică are, de asemenea, un impact mare asupra încrederii consumatorilor. Oamenii întârzie achizițiile majore, cum ar fi cele din domeniul imobiliar și de vehicule, în perioade de recesiune, inflație sau orice incertitudine economică.

Potrivit carVertical, decembrie este responsabilă pentru doar 7,6% din verificările anuale ale mașinilor. Cu toate acestea, după cum subliniază Buzelis, o mașină rulată în stare bună, cu un istoric curat, poate fi vândută rapid, deoarece cererea de vehicule bine păstrate este mai mare decât oricând. Dacă le oferiți potențialilor cumpărători un raport istoric, acest mic detaliu vă poate ajuta, de asemenea, să vindeți o mașină mai rapid, creând un sentiment de încredere și transparență.

Vezi și: Când vor putea călătorii să circule cu primul tren electric de la Alstom ajuns în România! Anunțul ARF