- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

ACORD: 2.400 euro, salariul minim al unui inginer roman in Occident

29 Jul, 17:56 • Redactia DailyBusiness
Cele mai mici salarii oferite de firme din tari ca Olanda, Norvegia sau Franta unui inginer roman sunt in jur de 2.400 de euro, net, a spus Roxana Prodan, presedintele Patronatului Agentiilor Economici Acreditati pentru Ocupare si Plasarea Fortei de Munca (ACORD).
ACORD: 2.400 euro, salariul minim al unui inginer roman in Occident

„Inginerii romani sunt foarte apreciati in Europa. Se cauta, in special, persoane cu studii superioare pentru a lucra in cadrul firmelor specializate in protectia mediului”, a declarat Roxana Prodan, citata de NewsIn.

„La mare cautare sunt si inginerii chimisti, inginerii specalizati in procesul de epurare a apei, inginerii constructori si cei specializati in instalatii. Salariile oferite acestora de firmele din Olanda, Norvegia si Franta sunt cuprinse intre 2.400 si 3.000 de euro”, a adaugat presedintele ACORD.

Muncitorii romani, necalificati, sunt cautati in tari precum Cipru, Franta si Italia. Acestora li se ofera lunar cel putin 900 de euro la care se adauga cazarea, masa si asigurarea medicala.

Roxana Prodan a explicat ca pentru cameristele care lucreaza in hoteluri, precum si pentru ajutorii de bucatar si muncitorii necalificati din constructii nu este obligatorie cunoasterea unei limbi straine de circulatie internationala.

„Din cauza lipsei de informatii si a educatiei deficitare, romanii prefera sa plece in strainatate pe cont propriu. Pierd, astfel, atat bani, cat si siguranta oferita de contractele ferme semnate, in Romania, de firmelor de recrutare”, a afirmat presedintele ACORD.

Roxana Prodan a adaugat ca in timpul verii cererile de angajare venite din partea firmelor straine cresc cu aproape 30%.