- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Câți bani primește, pe oră, o bonă în România. Surpriza ascunsă de salariul lunar în 2024

16 Mar, 21:20 • Alexe Raluca
Să fii bonă nu este ușor. O astfel de ocupație necesită multe aspecte, printre care calități bine șlefuite și experiență, da rși un document care să ateste legalitatea desfășurării acestei activități.
Câți bani primește, pe oră, o bonă în România. Surpriza ascunsă de salariul lunar în 2024

În România a devenit este la modă angajarea bonelor filipineze, multe vedete adoptând această variantă pentru copiii lor. Despre aceste îngrijitoare ale celor mici se spune că sunt foarte responsabile și nu au multe pretenții. Însă oare cu cât sunt plătite bonele străine în țara noastră?

Citește și: Un anunț de angajare stârnește indignare pe rețelele sociale: Îngrijitoare în Italia, plătită cu 4 euro pe oră. „Nu se schimbă nimic, dacă acceptăm”

Câți bani primește, pe oră, o bonă în România

A fi bonă implică o multitudine de aspecte. Programul fiecărui copil trebuie să fie respectat după cum impun părinții, iar atenția maximă la cei mici este esențială. Atunci când este vorba despre îngrijirea copiilor, există un set de reguli importante, iar salariul se va primi dacă toate acestea sunt respectate. Printre condiții se numără: experiența, zona în care locuiește, numărul de copii, dar și programul impus.

Remunerația se va face în funcție de criteriile mai sus menționate. De exemplu, în România, o bonă poate să câștige și peste 20 de lei pe oră. Un salariu ar putea să ajungă și la 5.000 de lei net, un număr mare de români apelând la serviciile bonelor cu speranța că îi lasă pe cei mici în grija unor oameni specializați și responsabili.

Ideea de a avea o bonă a fost preluată din Occident, und eo bună perioadă s-a practicat fără contract de muncă. Acum, acest lucru este mai rar întâlnit, fiind periculos atât pentru părinți, cât și pentru bone, mai ales că pentru aceasta din urmă, munca nu va fi contorizată la pensie, fiind vorba despre bani nedeclarați.

În România există servicii de babysitting, regăsite pe diverse site-uri de profil sau pe platformele de joburi. Totodată, salariul pentru această poziție poate să difere și în funcție de oraș . Salariile pot porni de la 3.650 de lei net și pot ajunge la 5.000 de lei, în funcție de calificare. De altfel, cu cât salariul lunar este mai mare, cu atât cresc și obligațiile. Unele persoane aleg serviciile bonelor filipineze, deoarece ar implica cheltuieli mai mici, arată Observatornews.ro.

Citește și: O bătrână din Italia i-a lăsat toată averea agonisită îngrijitoarei sale. Ce dorință a avut femeia înainte de a muri