- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

O bătrână din Italia i-a lăsat toată averea agonisită îngrijitoarei sale. Ce dorință a avut femeia înainte de a muri

14 Feb, 21:25 • Alexe Raluca
O bătrână din Italia, rămasă singură pe lume după ce fiica i-a murit într-un tragic accident, a decis să își lase toată averea pe numele îngrijitoarei sale, care i-a fost alături în ultimii ani de viață.
O bătrână din Italia i-a lăsat toată averea agonisită îngrijitoarei sale. Ce dorință a avut femeia înainte de a muri

După ce i-a murit fiica, o bătrână din Italia a decis să-i lase întreaga avere îngrijitoarei sale, însă a avut o condiție înainte de a-și da ultima suflare.

Citește și: Un italian de 88 de ani, păcălit de o româncă. Povestea de dragoste i-a golit conturile și a ajuns să doarmă pe stradă

O bătrână din Italia i-a lăsat toată averea agonisită îngrijitoarei sale

Povestea Carlei, o bătrână din Italia rămasă singură pe lume, a înduioșat inimile cititorilor de pe mapamond. După pierderea fiicei sale într-un tragic accident de mașină, petrecut cu șapte ani în urmă, femeia a trăit doar alături de câinele său iubitor, protectiv și devotat, pe nume Ciccio. Exact când credea că viața ei nu ar putea fi mai tragică și singuratică de atât, un alt suflet i-a luminat viața.

O bandantă cu inimă mare s-a asigurat nu doar că bătrâna își trăiește ultima perioadă din viață în liniște și lipsită de probleme, ci a avut mare grijă și de nevoile câinelui său. Bătrâna a decis că îngrijitoarea ei merită din plin averea, în semn de recunoștință și ca dovadă a încrederii nemărginite pe care i-a purtat-o.

Singura condiție a Clarei a fost să aibă grijă de Ciccio, după ce ea va trece în neființă. Ca să se asigure că banii ajung la cine trebuie, bătrâna a apelat la un notar de încredere, rugându-l să o treacă pe îngrijitoare în testament, potrivit La Stampa.

Anunț scandalos pentru ocuparea unui post de badantă

Un anunț de angajare din Italia a stârnit indignare pe rețelele sociale. Salariul propus pentru postul de îngrijitoare este considerat o adevărată bătaie de joc, acesta fiind stabilit la 4 euro pe oră.

Profesia de îngrijitoare este una foarte căutată, mai ales în Italia. De multe ori subevaluată, această ocupație necesită un angajament și o responsabilitate deosebită, în special atunci când vine vorba de îngrijirea unei persoane în vârstă cu anumite afecțiuni.

Un anunț de angajare revoltător a fost adus în atenție, recent, pe rețelele de socializare. Un utilizator a remarcat un anunț de muncă care căuta o persoană să îndeplinească rolul de badantă, 6 zile pe săptămână, cu un total de 29 de ore pe săptămână. Anunțul cuprindea informații despre persoana de asistat, aceasta fiind în vârstă și cu probleme grave de sănătate: „Este o mare responsabilitate, deoarece nu este autonom”, potrivit stiridiaspora.ro.

Anunțul solicita asistență totală pentru toate nevoile, dar și curățenie în casă, pregătirea meselor și administrarea terapiilor, lucru de care ar trebui să se ocupe personalul medical calificat. Plata pentru toate aceste servicii este de 500 de euro pe lună, adică puțin peste 4 euro pe oră.

„Lucrul absurd este că deja are mai mulți oameni care l-au salvat în lista de preferate. Dar dacă, doar pentru a face curățenie, în zona mea primesc cel puțin 8 euro pe oră, de ce să merg acolo să lucrez mult mai mult și să iau jumătate? Înțeleg dificultățile familiilor, dar atâta timp cât există cei care acceptă aceste condiții, lucrurile nu se vor schimba niciodată”, scrie o utilizatoare, potrivit publicației TuttoNotizie.

Citește și: Italia introduce o taxă de 2.000 de euro pentru rezidenții străini. În ce condiții se aplică noua lege