- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Ce salarii derizorii primeau actorii din Gașca Zurli. Un fost component al trupei a rupt tăcerea. Mirela Retegan nu a rămas indiferentă

27 Mar, 20:54 • Alexe Raluca
Gașca Zurli nu și-a găsit liniștea, fiind implicată în tot feluri de scandaluri. După plecarea celor trei actori din trupa adorată de copii, acum se vorbește despre banii pe care aceștia îi primeau.
Ce salarii derizorii primeau actorii din Gașca Zurli. Un fost component al trupei a rupt tăcerea. Mirela Retegan nu a rămas indiferentă

Un fost angajat din Gașca Zurli, Silviu Ciobanu, a rupt tăcerea și a dezvăluit informații șocante despre activitatea sa la această companie de evenimente. Într-o scrisoare adresată fondatoarei Mirela Retegan, acesta a dezvăluit că, în cei trei ani de activitate, el a avut atribuții mult mai multe decât cele specificate în contractul său de paznic.

Citește și: Gașca Zurli face angajări! Ce posturi deschise a anunțat Mirela Retegan: „O să mergem mai departe cu Gașca Zurli”

Ce salarii derizorii primeau actorii din Gașca Zurli

Silviu Ciobanu susține că salariul său era infim, de doar 1.000 de lei, în ciuda cifrelor impresionante de afaceri ale companiei și mai ales comparativ cu ceea ce făcea de fapt.

„Eu m-am adaptat foarte bine conform cerințelor dumneavoastră. Ați deschis o locație destinată petrecerilor pentru copii, iar eu am desfășurat multe activități pe diferite domenii și vi le enumăr. Am fost ospătar, debarasator, îngrijitor, zugrav, cărăuș (încărcător descărcător), electrician, lăcătuș (reparații mobilier, uși, yale, etc) sau aprovizionare. A venit ziua mea și ați discutat cu mine pentru cursurile de șofer, pe care le-am luat cu brio… A venit și momentul în care mi-ați propus să mă mut de la bătrâna la care locuiam atunci cu chirie, să vin în str. Vișinilor, spunându-mi că nu voi plăti nimic și nu voi avea nicio grijă, fapt care astăzi m-a determinat să ajung la concluzia că mi-am stricat tot rostul.

Mi-am luat permisul de conducere și au început să vină asupra mea și mai multe sarcini, cu toate că în fișa postului eram paznic și plătit cu suma de 1.000 de ron!!! Vreau să vă aduc la cunoștință că ați uitat următoarele: am făcut pe șoferul pentru toată lumea din Zurli, chiar și din exterior, șofer pentru fetița Zurli, șofer pentru diferite personaje (Pirat, Spiderman sau Batman), șofer curierat, șofer pentru familia dumneavoastră, șofer aprovizionare Zurli, încărcat/ descărcat singur diverse lucruri”, susţine Silviu Ciobanu.

Fostul angajat mai spune că a ajutat-o și pe Mirela Retegan să se mute, ba chiar a acceptat să se mute și el atunci când i s-a cerut.

„V-am mutat de la Cotroceni la Băneasa singur, am încărcat, am descărcat, am demontat și montat mobile, lustre, prize și întrerupătoare, am făcut-o și pe zugravul. Când mi-ați propus să mă mut în str. Visinilor, cu siguranță aveați în cap ideea de a mă pune să fac pază, curățenie, de a fi la costumier, să spăl costumele, să aranjez toată recuzita, ceea ce nu este ușor pentru un singur om. Să luăm aminte că am omis multe activități prestate de mine, care nu erau în fișa postului. Nu am avut nicio zi liberă, am lucrat de luni pana duminică, chiar și până la unu noaptea, am mers la primarii, la ANAF, la OSIM, la diverse edituri pentru a face treburile dumneavoastră, în concluzie, m-am achitat față de companie… În trei ani, am lucrat pe bandă rulantă, însă eu voi mai presta aceste activități doar dacă voi fi plătit lunar, așa cum trebuie”, a mai spus fostul angajat.

Mirela Retegan a negat vehement acuzațiile, susținând că fostul angajat își caută doar publicitate și că acesta s-a supărat doar pentru că nu a primit o creștere salarială.

„Băiatul acesta încearcă sa își facă publicitate. Într-un final, l-am angajat, aveam nevoie de un paznic și i-am oferit acest post. […] i-am făcut cadou cursuri la școala de șoferi și, după ce a luat carnetul, l-am făcut și conducător auto. Ba chiar i-am oferit si un spațiu de locuit, unde i-am plătit tot ce înseamnă utilități. În fine, recent, a venit la mine și mi-a spus că nu mai este mulțumit cu salariul, iar eu i-am zis că nu pot să îi ofer mai mult și s-a supărat”, a declarat Mirela Retegan.

Citește și: Cel mai mare salariu minim net din România, în 2023. Ce salarii câștigă angajații din diferite domenii