- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Cum poți câștiga 1200 de euro pe lună. Ce presupune jobul de commodity buyer

07 Jan, 20:10 • Fundeanu Madalina
În prezent, 205 posturi vacante pentru poziţia de commodity buyer sunt disponibile pe platforma bestjobs. Un astfel de angajat are un salariu care variază, în medie, între 950 şi 1.200 de euro net pe lună.
Cum poți câștiga 1200 de euro pe lună. Ce presupune jobul de commodity buyer

Un angajat pe poziţia de commodity buyer are un salariu care variază, în medie, între 950 şi 1.200 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online bestjobs. Iată, așadar, ce presupune un astfel de job și care sunt sarcinile de muncă ale unui angajat.

Ce înseamnă jobul de commodity buyer și ce presupune acesta

„Un commodity buyer conduce procesele tactice pentru grupul de materiale, definind priorităţi în echipa globală şi aliniindu-se cu managementul grupului de materiale. Participă activ în căutarea de furnizori noi pentru optimizarea portofoliului de subcomodităţi.

Conduce procesele de achiziţii, inclusiv cereri de ofertă, benchmarking, negocieri şi analize finale, susţinând îmbunătăţirea continuă a performanţei furnizorilor şi portofoliului. Este responsabil pentru problemele legate de achiziţii, preţuri, capacitate şi schimbări în faza de serie.

Candidaţii potriviţi pentru rol deţin diplomă universitară într-un domeniu tehnic, experienţă într-o poziţie similară în domeniul auto, cunoştinţe despre ştanţare, module mecanice sau piese metalice cu sau fără acoperire şi o bună cunoaştere a standardului IATF 16949. Oferta salarială este între 950 şi 1.200 euro net lunar”, spune Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Te-ar putea interesa și: Cariera de inginer mecanic în România. Cum poți câștiga salariu de 1.500 de euro, tichete de masă, vouchere de vacanţă și maşină

commodity buyer
commodity buyer

În descrierea jobului de commodity buyer, publicat de bestjobs, se prezintă următoarele responsabilități ale potențialului angajat:

  • Observă și analizează piețele de achiziții, identificand noi tehnologii și înlocuitori și noi furnizori;
  • Clarifică detaliile cu clienții interni și furnizorii externi, dacă este necesar;
  • Negociează prețurile la nivel de referință și determină condițiile de livrare și plată cu furnizorii, fiind direct responsabil de relizarea obiectivelor de economisire, înregistrezăe conomiile obținute în urma negocierilor de preț cu furnizorii, identifică și realizează potențialul de reducere a costurilor;
  • Urmărește livrările, escaladează dacă este necesar, verifică/corectează erorile de preț la comezi;
  • Verifică din punct de vedere comercial, contractele; colaborează cu departamentul tehnic și juridic pentru finalizarea contractelor, menține baza de date a contractelor în PIP.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, programe de introducere şi formare, vouchere de vacanţă, dezvoltare profesională atât tehnică, cât şi managerială.

În prezent, 205 posturi vacante pentru poziţia de commodity buyer sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Arad, Timiş şi Bucureşti.

Vezi și: De câți ani vechime ai nevoie pentru a primi o pensie de 6.000 de lei