- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De câți ani vechime ai nevoie pentru a primi o pensie de 6.000 de lei

12 Dec, 14:21 • Bumbeneci Diana
Noi calcule. Numărul de ani vechime necesar pentru a primi o pensie de 6.000 de lei după recalcularea din 2024.
De câți ani vechime ai nevoie pentru a primi o pensie de 6.000 de lei

Românii ce trebuie să iasă la pensie, dar și pensionarii sunt îngrijorați de cum le va fi modificat venitul lunar după recalcularea din 2024. Se pare că a fost găsită o soluție în Guvern.

De câți bani ai nevoie pentru o pensie de 6.000 de lei

Milioane de pensionari vor să afle cum se va face aplicarea noi legi a pensiilor pentru a afla câţi bani vor primi exact după recalcularea din 2024, an în care Guvernul a promis două majorări importante.

Pentru a găsi un răspuns pensionarii dezbat pe reţele sociale articolele din lege şi aplică noua formula de calcul la propriile cazuri.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

În acest fel, oamenii încearcă să obțină o idee cât mai clară a sumei pe care o vor primi după recalcularea pensiei din septembrie 2024.

Pensii
Pensii

În acest context, pensionarii au dedus că pentru a primi o pensie în valoare de 6.000 de lei ar fi nevoie de 33 de ani contributivi.

Mai exact, în cazul unei persoane care are 6 ani și 9 luni lucrați în grupe de muncă, dacă aplicăm formula de calcul folosită rezultatul va fi :33 de ani 3 luni, în condiții normale, adunate cu cei 6 ani și 9 luni de grupe, ceea ce face ca anii de muncă să ajungă la 40 de ani, însă dacă ați lucrat în perioada de după pensionare, anii trebuie să fie scăzuți, în cazul de față ajungând la 39 de ani.

Punctele de stabilitate pe care le persoana în cauză sunt de 10,25, astfel pensionarul are 66,40755 puncte pe talonul de pensie, alături de punctele de stabilitate, ajungând la 76,65755.

Pensia românilor se va calcula astfel: numărul de puncte înmulțit cu VPR, ce ajunge la 81 de lei, ceea ce înseamnă că românul din exemplu va ajunge să primească 6.203 lei, iar după impozitul de 10%, acesta o să primească 5.800 lei, se arată într-un calcul realizat pe platformele de profil, potrivit kanald.ro

Poți citi: Impozit cu 500% mai mare pentru o categorie de proprietari. Cine va avea de plătit sume colosale începând cu 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult