- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

eJobs: 74% dintre romani cred ca isi vor schimba jobul in urmatorul an

17 Dec, 13:15 • Redactia DailyBusiness
Aproape 74% dintre romani cred ca peste un an de zile nu vor mai lucra la aceeasi companie, iar femeile sunt cele mai hotarate sa se indrepte spre un alt loc de munca - 76%, releva ultimul poll cu intrebare unica derulat de site-ul de recrutare eJobs in perioada 5 - 12 decembrie 2008.
eJobs: 74% dintre romani cred ca isi vor schimba jobul in urmatorul an

72% din barbatii participanti la poll au afirmat ca nu se mai vad, in urmatorul an, angajati in compania la care lucreaza in prezent.

Persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani sunt cele mai dornice sa isi schimbe actualul loc de munca, 79% dintre respondentii din aceasta categorie considera ca peste un an de zile vor schimba angajatorul.

Pe locul al doilea in topul celor care intentioneaza sa paraseasca jobul actual se afla tinerii sub 25 de ani, aproximativ 77% dintre ei afirmand ca vor face o asemenea schimbare in cariera.

Persoanele cu varste de peste 30 de ani se plaseaza pe locul al treilea, aproape 69% dintre acestea apreciind ca vor avea un alt job peste un an de zile.

Comparand rezultatele cu cele ale unei cercetari realizate anterior de eJobs – despre periodicitatea cu care si-au schimbat romanii jobul in ultimii 3 ani – datele ultimului poll arata o crestere a tendintei de schimbare a locului de munca in randul romanilor.

„Daca la ancheta din luna august rezultatele erau echilibrate, numarul respondentilor care au schimbat locul de munca in ultimii trei ani fiind aproximativ egal cu numarul celor care au decis sa nu-si schimbe jobul in aceeasi perioada, in urmatorul an romanii par mai decisi. Ei vor sa schimbe compania la care lucreaza in prezent”,a spus Laura Chilom, HR Consultant eJobs.

Rezultatele sunt cu atat mai interesante cu cat vin sa contrazica previziunile din ultima vreme, potrivit carora romanii se vor concentra in urmatoarea perioada pe pastrarea locului de munca actual si ca nu vor mai fi fluctuatii ale fortei de munca”, a adaugat aceasta.

La poll-ul eJobs au raspuns, in mod voluntar, aproape 3.100 de romani, reprezentanti ai populatiei active. Dintre participantii la poll, 47,37% au fost femei, iar 52,63% au fost barbati. Cercetarea online face parte din initiativa brandului eJobs de a analiza periodic opiniile utilizatorilor sai cu privire la subiecte de actualitate de pe piata de resurse umane.

Site-ul de recrutare eJobs.ro, infiintat in 1999, are o medie de 500.000 de vizitatori pe saptamana si o baza de date de peste 1.500.000 de CV-uri.