- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Femeia-sefa, mai prezenta in business-ul privat decat in sectorul public

12 Jun, 15:55 • Redactia DailyBusiness
Femeile controleaza o treime din business-urile private din Romania, in timp ce afacerile publice sunt conduse, in proportie de 99% de barbati, potrivit Luminitei Sambotin, purtatorul de cuvant al Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Romania (CAFA).
Femeia-sefa, mai prezenta in business-ul privat decat in sectorul public

Purtatorul de cuvant al CAFA a mai precizat ca femeile activeaza preponderent in industria usoara, showbiz, consultanta, design, sanatate, publicitate si media, relateaza NewsIn.

Un studiu realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala releva ca, dupa functia detinuta in firma, 71% dintre femeile de afaceri sunt asociati sau actionari in societatile comerciale, 8,4% presteaza o activitate economica independenta, iar 8,31% sunt membre ale asociatiilor familiale.

Din totalul femeilor de afaceri intervievate, 87,7% au avut initiativa unei afaceri ori au investit capital intr-o societate comerciala.

In repartitia teritoriala a femeilor implicate in afaceri din Romania, pe primul loc se afla Capitala, cu 20,2%, iar pe ultimul loc se situeaza judetul Giurgiu, cu 0,6%.