- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Guvernul ingheata salariul minim la 500 de lei pana la sfarsitul anului

26 Jun, 11:51 • Redactia DailyBusiness
Guvernul a decis ca salariul minim sa ramana pana la sfarsitul anului, la nivelul de 500 de lei (circa 136 euro), a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru.
Guvernul ingheata salariul minim la 500 de lei pana la sfarsitul anului

Pacuraru a motivat decizia Guvernului spunand ca „exista riscul de escaladare a inflatiei, ca urmare a cresterii salariale nesustinute de productivitatea muncii”, informeaza NewsIn.

Varujan Vosganian, ministrul Finantelor, a declarat ca singurii bani alocati la rectificarea bugetara din 1 iulie vor fi pentru programe de investitii, nu pentru cresteri salariale.

Sindicalistii din toata tara, afiliati la CNSLR Fratia, vor incepe de luni sa picheteze sediile prefecturilor, al Ministerului Muncii, al Finantelor, dar si sediul Guvernului, pentru a protesta fata de refuzul autoritatilor de a majora salariul minim la 540 de lei de la 1 iulie, a Marius Petcu, declarat liderul confederatiei.

Salariul minim brut pe economie ar fi urmat sa creasca, incepand cu 1 iulie, de la 500 lei la 540 lei (147 euro), conform intelegerii dintre guvern si sindicate de la sfarsitul anului trecut.

Hotararea Guvernului nr. 1507/2007 conditiona majorarea salariala de realizarea „principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat pe anul 2008, respectiv cresterea produsului intern brut, tinta de inflatie, precum si de nivelul productivitatii muncii”.