- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Nicolaescu: Medicii romani din Anglia castiga 3.000 lire si dau 1.800 pe chirie

04 Apr, 13:37 • Redactia DailyBusiness
Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a declarat ca plecarea masiva a medicilor din tara este "o inchipuire a presei" si ca medicii plecati in Marea Britanie isi dau peste jumatate din salarii pe chirii.
Nicolaescu: Medicii romani din Anglia castiga 3.000 lire si dau 1.800 pe chirie

„Am fost in Anglia acum trei saptamani si m-am intalnit cu medici plecati din Romania, unii de 20 de ani, altii de cativa ani. Majoritatea nu o duc atat de bine cum prezinta presa romaneasca”, a spus vineri Eugen Nicolaescu, la Targu Mures, citat de NewsIn.

„O duceau in conditii firesti, normale, castiga 3.000 de lire sterline pe luna, dar chiria ii costa 1.800 de lire sterline. Comparativ, pe nivelul de trai, lucrurile sunt aproape la fel. Da, sigur, e mirajul strainatatii si al banilor multi”, a adaugat ministrul Sanatatii.

El a precizat ca numarul de aproximativ 2.000 de medici, care au plecat din tara in ultimul an si jumatate nu este de natura sa ingrijoreze autoritatile. In plus, sustine el, este vorba si de libera circulatie.

„Toate tarile din UE trebuie sa aplice libera circulatie a persoanelor, asa ca nu poti opri un medic, un inginer, pe nimeni sa nu se duca sa munceasca in alta tara, daca asta vrea si crede ca-i este mai bine. Noi, in schimb, incercam sa facem conditii mai bune de munca si salarizare si sa ii convingem pe medici ca mai bine isi fac meseria in Romania decat in alta tara”, a explicat Eugen Nicolaescu.