- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Răzvan Muncelean, tânăr laureat la Campionatul Mondial de Robotică, a ales să îşi continue studiile în România: „Am reuşit să ducem România la cele mai înalte culmi”

06 Oct, 22:49 • Russo George
Răzvan Muncelean a ales să studieze robotica la Universitatea Politehnica, unde a fost admis fără concurs la facultate, după rezultatele obţinute la campionatele de robotică.
Răzvan Muncelean, tânăr laureat la Campionatul Mondial de Robotică, a ales să îşi continue studiile în România: Am reuşit să ducem România la cele mai înalte culmi

Tânărul Răzvan Muncelean este olimpic la robotică şi a ales să rămână în România. A fost admis automat la Universitatea Politehnica Bucureşti datorită rezultatelor.

„Activez în cadrul echipei naţionale de robotică, AutoVortex, din Politehnica Bucureşti, împreună cu colegii mei. Am reuşit să ducem România la cele mai înalte culmi ale roboticii. Am obţinut locul I la Campionatul din Coreea de Sud, precum şi la cel din India, dar şi la Campionatul Mondial de Robotică din Hustan, SUA, în acest an.

Muncelean, locul I la Campionatul Internaţional de Robotică

Vreau să contribui la implementarea şi crearea sistemelor robotice. Educaţia din România are nevoie de un restart, dar încă mai sunt tineri care speră că oficialii vor apăsa butonul şi vor schimba lucrurile în bine. Vor o Românie educată, cu valori şi principii. Iar când eşti pasionat, nu ţii cont de limite.”, a declarat Răzvan, potrivit AlephNews.

În 2022, echipa națională de robotică a României ”AutoVortex”, din care face parte și dejeanul Răzvan Muncelean, a obținut locul I la Campionatul Internațional de Robotică din Statele Unite ale Americii (SUA).

Citeşte şi: Știați că doar 16% din populația țării a absolvit o facultate? Codași la studii superioare

În cele două zile de competiție, lotul României a concurat împotriva celor mai bune echipe din Statele Unite ale Americii și nu numai. În urma a șase meciuri de calificare, urmate de semifinale și finale, lotul României s-a întors acasă cu locul I de la Campionatul Internațional de Robotică.

Răzvan Muncelean: „Am pus România pe cel mai înalt podium”

”Doresc să mulțumesc părinților, companiilor locale, comunității locale/regionale și conducerii Colegiului Național “Andrei Mureșanu” Dej pentru tot sprijinul acordat în realizarea acestui vis pentru care am depus eforturi consistente încă din clasa a IX-a. Vă mulțumesc că ați crezut în mine și că mi-ați fost alături în aventura de a pune România pe cel mai înalt podium. Hai România!!”, a precizat atunci Răzvan Muncelean.

Citeşte şi: Nouă echipe de liceeni din șapte județe au câștigat premii totale de aproape 5.000 de euro în finala Early Innovators Business Plan Competition