- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Secretele mintii de milionar. Stapanirea jocului interior al bogatiei

26 Jun, 00:02 • Redactia DailyBusiness
Autor: T. Harv Eker
Secretele mintii de milionar. Stapanirea jocului interior al bogatiei

Editura Codecs
Colectia Carti cheie

Pret 17 lei

Titlu original: Secrets of the Millionaire Mind. Mastering the inner game of wealth

Cartea intr-un minut:
Cartile americane de business functioneaza asemeni seminariilor de motivare: te fac sa crezi ca si tu vei reusi, ca poti invata toate siretlicurile de a ajunge bogat, ca ti-a scapat doar un lucru care se dovedeste a fi simplu si evident. Harv Eker isi bazeaza seminariile pe inlocuirea tiparului financiar propriu cu cele caracteristice oamenilor bogati.

Cronica DailyBusiness

Banii au legi externe care-i fac sa existe, dar la fel de important este si jocul interior. Legile exterioare se refera la stiinta afacerilor, managementul banilor si strategia investitiilor.

Cercetarile au aratat ca indiferent de marimea castigurilor, jucatorii la loterie se intorc la starea lor financiara initiala, in timp ce milionarii care isi pierd averea, o refac in timp relativ scurt. Ei au mintea de milionar care i-a facut sa aiba succes.

Indiferent de rezultatele obtinute, pozitive sau negative, autorul crede ca lumea exterioara este o reflexie a celei interioare. Tiparul financiar al fiecarui om consta in informatii sau in programarea primita in trecut, in copilarie. Toti oamenii vor sa fie bogati, dar atunci cand subconstientul trebuie sa aleaga intre emotiile adanc inradacinate si logica, emotiile inving aproape intotdeauna.

Primul element al schimbarii este constientizarea. Al doilea element este intelegerea modului de gandire si este urmat de disociere. Din moment ce individul intelege ca un mod de gandire nu-l reprezinta, se poate detasa de el. Cel de-al patrulea element al schimbarii este reconditionarea.

Daca tiparul financiar nu este setat la pozitia succes, individul nu reuseste nimic din punct de vedere financiar, oricate calitati sau cunostinte ar avea. De asemenea, motivatia pe care fiecare o are pentru a face bani este de importanta vitala. Banii nu vor aduce niciodata fericirea daca motivatia pentru obtinerea succesului vine din furie, teama sau dorinta de a demonstra ceva.

Singura metoda de a modifica permanent nivelul succesului financiar este de a reseta tiparul financiar. Una dintre legile universale in care autorul crede este ca lucrul asupra caruia te concentrezi se realizeaza.

Cei care se plang pentru a atrage atentia asupra lor sunt magneti vii pentru esecuri. Nu exista nicio persoana cu comportament de victima care sa fie cu adevarat bogata, spune autorul.

Principalul motiv pentru care o persoana nu primeste ceea ce-si doreste este pentru ca nu stie ce vrea. Bogatii sunt dispusi sa munceasca 16 ore pe zi, 7 zile pe saptamana si sa renunte la majoritatea weekendurilor, la hobby-uri, odihna, sa isi vada mai rar familia si prietenii. Investesc toata energia, tot capitalul si intregul timp fara a avea garantii.

Universul se da peste cap sa ii sustina pe cei care se angajeaza sa faca ceva. Pentru a-si incerca sansele de succes, individul trebuie sa inceapa o afacere sau sa cumpere ceva.

Cea mai buna cale de a incepe o afacere este de a o cunoaste din interior, de la orice nivel, de unde se pot stabili si contactele. A fi deschis si dispus sa primesti este esential daca doresti sa faci avere. Numai in afara zonei de confort se poate exersa abilitatea mintii pentru a ajunge la un alt nivel in viata.